Φοιτητικές εκλογές: Υποτονικές κάλπες υπό τη σκιά του σχεδίου "Αθηνά"

Φοιτητικές εκλογές: Υποτονικές κάλπες υπό τη σκιά του σχεδίου "Αθηνά"

Άνοιξαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ομαλά διεξάγεται προς το παρόν η διαδικασία. Ποια τα εκτιμώμενα ποσοστά ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΑΡΕΝ, ΠΚΣ και Χ.Α.

Με το σχέδιο "Αθηνά" να προκαλεί ακόμη εντάσεις, προβληματισμούς και διαμάχες στους κόλπους της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητες, χιλιάδες σπουδαστές προσέρχονται σήμερα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης στις κάλπες,προκειμένου να εκλέξουν εκπροσώπους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αν και το κλίμα έως τώρα είναι σχετικά ήρεμο, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκφράζουν το φόβο πως σε κάποιες σχολές και ΤΕΙ αναμένεται να δημιουργηθούν κινήσεις έντασης και εντυπωσιασμού από ακραίες ομάδες.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και τη φετινή χρονιά η παράταξη της ΔΑΠ που πρόσκειται στη ΝΔ αναμένεται να κερδίσει στις περισσότερες σχολές, ενώ δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στα ποσοστά της ΠΑΣΠ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει διασπαστεί, και της Πανσπουδαστικής του ΚΚΕ.

Αυτή τη χρονιά στο φοιτητικό εκλογικό αγώνα θα κάνει την εμφάνισή της και η ΔΗΜΑΡ.

Πάντως ερωτηματικό αποτελεί το ποσοστό που θα καταφέρει να συγκεντρώσει η Αριστερή Ενότητα (ΑΡΕΝ, παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ).

Άγνωστο και το ποσοστό που θα συγκεντρώσει η Χρυσή Αυγή, εφόσον, σύμφωνα με τα πρώτα δείγματα, δεν φαίνεται να κερδίζει πρόσφορο έδαφος στη φοιτητική δεξαμενή.

Ωστόσο, ούτε φέτος αναμένεται να εκδοθούν κοινά αποτελέσματα από τις φοιτητικές παρατάξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το σ' αγαπώ της ΔΑΠ ενόψει των φοιτητικών εκλογών

Πιθανή η κάθοδος της Χρυσής Αυγής στις φοιτητικές εκλογές

SHARE:

24Media Network