"Επικήρυξαν" καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

"Επικήρυξαν" καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Κλίμα τρομοκρατίας καταγγέλλουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών που έχουν αναλάβει να εφαρμόσουν το νέο νόμο για τα ΑΕΙ. Εμφανίζονται σε αφίσες ως... καταζητούμενοι

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου κυκλοφόρησε αφίσα, στην οποία καθηγητές, παρουσιάζονται επικηρυγμένοι.

Οι συγκεκριμένοι, είναι πανεπιστημιακοί που έχουν αναλάβει την εφαρμογή του νέου νόμου για τα ΑΕΙ στο πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με το Thebest.gr , τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής που ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας δέχθηκαν απειλές, ενώ σε τοιχοκολλημένες αφίσες στο πανεπιστήμιο εμφανίζονται ως καταζητούμενοι και χαρακτηρίζονται "επικίνδυνοι για το Δημόσιο, Ακαδημαϊκό Πανεπιστήμιο".

Πρόκειται τους πρώην πρύτανη Χρ. Χατζηθεοδώρου, πρόεδρο της επιτροπής, και τους πρώην αντιπρυτάνεις Παναγ. Γκούμα, Γεώργιο Σταυρόπουλο, Κων/νο Βαγενά και Διονύσιο Μπονίκο, που έστειλαν επιστολή σε όλους τους συναδέλφους τους ζητώντας την άποψή τους εάν πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, "μετά τις αμφισβητήσεις, τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, τις παρακωλύσεις, την αφίσα καταζητούμενων και τις άλλες απόπειρες εκφοβισμού που εκδηλώθηκαν από επωνύμους και ανώνυμους κύκλους στην πανεπιστημιακή κοινότητα κατά της οργανωτικής επιτροπής, η οποία έχει θεσμικά επιφορτιστεί να διοργανώσει την διαδικασία ανάδειξης του πρώτου συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών, και συνεκτιμώντας αφενός τη δήλωση των πρυτανικών Αρχών ότι "η διαδικασία κινείται εξ ορισμού εξωθεσμικά" και αφετέρου την αδιάφορη αντιμετώπισή της από το υπουργείο Παιδείας, ζητούμε να απαντήσετε εάν στηρίζετε ή όχι το έργο της επιτροπής".

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Χατζηθεοδώρου, αρκετά μέλη ΔΕΠ απάντησαν θετικά, ωστόσο το κλίμα τρομοκρατίας παραμένει.

Μάλιστα, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα "Τα Νέα" ο κ. Χατζηθεοδώρου εμφανίζεται απαισιόδοξος για την έκβαση της αποστολής που έχουν αναλάβει.

SHARE:

24Media Network