Καθηγητές που διεκδικούν συμβάσεις στα φροντιστήρια κάνουν… ιδιαίτερα στο σπίτι

Καθηγητές που διεκδικούν συμβάσεις στα φροντιστήρια κάνουν… ιδιαίτερα στο σπίτι

«Αλχημείες» και «αυθαίρετες παραδοχές» χαρακτήρισε την απώλεια εισοδήματος κατά περίπου 70% των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα φροντιστήρια

Λάβρος κατά του νόμου Φίλη (4415/2016) που ορίζει το ωρομίσθιο των εκπαιδευτικών στα φροντιστήρια στα 6,43 μικτά με πλήρες ωράριο 21 ωρών και με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα εμφανίστηκε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) Γιάννης Βαφειαδάκης.

Με αφορμή το αίτημα ακύρωσης της εφαρμοστικής εγκυκλίου που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο  Γιάννης Βαφειαδάκης κατηγόρησε τον πρώην υπουργό ότι όρισε «αιφνιδιαστικά και εν μέσω διακοπών» μισθολόγιο στους καθηγητές περίπου το διπλάσιο από αυτό που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. «Δεν νομοθετούνται ούτε οι συμβάσεις, ούτε οι αυξήσεις» είπε, προσθέτοντας ότι αυτά γίνονται σε «καθεστώτα που δεν είναι συμβατά με το το δυτικό πολιτισμό».

«Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της ΟΙΕΛΕ για να τη υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας» συνέχισε, αλλά έθεσε ως βασική προϋπόθεση η σύμβαση αυτή να ανταποκρίνεται στο «οικονομικό κλίμα και στην πραγματικότητα». «Θέλουμε να πάμε σε μια σύμβαση που να εξασφαλίζει την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και τους εργασιακούς τους όρους αλλά ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

Τα φροντιστήρια είναι νόμιμες επιχειρήσεις σε αντίθεση, όπως είπε, με τα «μαύρα» μαθήματα που παραδίδουν οι καθηγητές στο σπίτι. «Αυτοί οι ίδιοι που διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις στα φροντιστήρια παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι».

Ερωτηθείς για την απώλεια εισοδήματος κατά περίπου 70% των εκπαιδευτικών που εργάζονται στα φροντιστήρια, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος έκανε λόγο για «αλχημείες» και «αυθαίρετες παραδοχές» υποστηρίζοντας ότι κανένας μισθός δεν έχει μείνει ίδιος από το 2012.

Προσέθεσε μάλιστα πως οι εικονικά υψηλοί μισθοί οδηγούν σε υψηλότερα δίδακτρα, με το βάρος να μετακυλίεται στους γονείς και πολλά φροντιστήρια να κινδυνεύουν να κλείσουν και να μην έχει εισόδημα κανείς.

Διαβάστε ακόμη στο alfavita:

Ένα υπέροχο ταξίδι σε Ελλάδα, Ιταλία, Ελβετία και Σεϋχέλλες σε ένα μοναδικό βίντεο

Ιδιώτης θα πει ηλίθιος

Μεγαλώνοντας ένα υπεύθυνο και ανεξάρτητο παιδί – 10 συμβουλές για τους γονείς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα