Κεραμέως: “Κανονικά στις 8:15 τη Δευτέρα τα παιδιά στο σχολείο”

Κεραμέως: “Κανονικά στις 8:15 τη Δευτέρα τα παιδιά στο σχολείο”
Τάξη σχολείου Eurokinissi

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και την ακριβή ώρα προσέλευσης των μαθητών, προχώρησε η υπουργός Παιδείας, μετά το αλαλούμ της Παρασκευής.

Την ακριβή ώρα προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία, κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας τους τη Δευτέρα (14/09), επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μετά το αλαλούμ που δημιουργήθηκε την Παρασκευή (11/09).

Υπενθυμίζεται πως χθες, Παρασκευή, δημιουργήθηκε αναστάτωση στους κύκλους εκπαιδευτών και γονέων, καθώς το υπουργείο καθυστέρησε να ανακοινώσει την ώρα προσέλευσης των μαθητών, με αποτέλεσμα οι διευθυντές των σχολείων να κάνουν τον δικό τους προγραμματισμό. Όταν δημοσιεύτηκε η εγκύκλιος του υπουργείου, που τοποθέτησε τη ώρα προσέλευσης στις 8:15, το πρόγραμμα των σχολείων έπρεπε να αναδιαμορφωθεί, ενώ αυτό έφερε αντιδράσεις από γονείς και εκπαιδευτικούς, λόγω του μπερδέματος που σημειώθηκε.

Το πρωί του Σαββάτου (12/09), η κ. Κεραμέως ανέφερε πως η ακριβής ώρα προσέλευσης είναι στις 8:15, ενώ μαθήματα δεν θα γίνουν. Αντ’ αυτού, οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ενημερωθούν για την πανδημία του κορονοϊού, για τα μέτρα προστασίας στα σχολεία και για όλο το πλαίσιο της νέας υγειονομικής κατάστασης. Παράλληλα, τη Δευτέρα (14/09) θα γίνει αγιασμός στα σχολεία, ενώ θα διανεμηθεί υλικό στα παιδιά.

Η υπουργός Παιδείας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τα παιδιά θα προσέλθουν κανονικά στις 8.15, αλλά ένα κομμάτι της πρώτης μέρας θα αφιερωθεί στην εξήγηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, στη συζήτηση με τους μαθητές για όλα αυτά. Επιπλέον, θα διανεμηθεί όλο το υλικό, τα παγούρια, οι μάσκες, το ωρολόγιο πρόγραμμα, τα βιβλία, ενώ ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί με αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών. Τα παιδιά θα αποχωρήσουν και θα επανέλθουν την Τρίτη (15/09)”.

Παράλληλα, η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην παροχή μασκών στους μαθητές, λέγοντας πως αρχικά θα λάβουν μία μάσκα, ενώ προβλέπεται στη συνέχεια να λάβουν δύο ή ακόμη και τρεις μάσκες.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα