Κεραμέως: Τι θα ισχύσει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Κεραμέως: Τι θα ισχύσει με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Η Νίκη Κεραμέως Eurokinissi

Η Υπ. Παιδείας εξηγεί πως θα δουλέψει το σύστημα, ποιους μαθητές αφορά αλλά και τι θα ισχύσει για τα Πανεπιστήμια.

Από την Δευτέρα ξεκινάει η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τους μαθητές της τρίτης λυκείου.

“Ο κάθε εκπαιδευτικός θα έχει μια εικονική τάξη. Θα συνδέονται οι μαθητές και ο καθηγητής θα έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί μαζί τους υλικό, παρουσιάσεις, κείμενα αλλά και να σχολιάσει πάνω σε αυτά.

Ο καθηγητής μπορεί ακόμα να επιβάλει απόλυτη σιγή στην τάξη, ενώ οι μαθητές μπορούν να ζητήσουν το λόγο. Υπάρχει πλήρης αλληλεπίδραση”, τόνισε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ προσέθεσε πως όταν το πρόγραμμα δοκιμάστηκε σε ένα σχολείο “Οι μαθητές δεν ήθελαν να βγουν από την πλατφόρμα”.

Εξήγησε πως πρόκειται να ξεκινήσουν αρχικά αποκλειστικά από την Τρίτη λυκείου και ύστερα σταδιακά να προχωρήσουν και στις υπόλοιπες τάξεις.

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, δήλωσε πως από την αρχή της εβδομάδας θα σταλούν πληροφορίες για δωρεάν παροχή πλατφόρμας εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.

“Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως αυτή η μέθοδος δεν υποκαθιστά την δια ζώσης εκπαίδευση. Δεν αποσκοπεί στην κάλυψη της ύλης, όπως αυτή γίνεται μέσα στην τάξη. Όμως είναι σημαντικό να ενισχυθεί και να διατηρηθεί η σχέση μεταξύ μαθητή και μαθησιακής – εκπαιδευτικής διαδικασίας”, τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα