Μητσοτάκης: Πισωγύρισμα το νομοσχέδιο Τσίπρα - Γαβρόγλου

Μητσοτάκης: Πισωγύρισμα το νομοσχέδιο Τσίπρα - Γαβρόγλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους προέδρους των ΤΕΙ στα γραφεία του κόμματος. Ποιες οι κυριότερες τοποθετήσεις για το σχέδιο νόμου των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Pics)

Με ευθείες βολές κατά του νομοσχεδίου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση πριν δύο περίπου εβδομάδες από τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου και το οποίο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε "μεγάλο πισωγύρισμα", ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ιδίου με τη Σύνοδο των προέδρων των ΤΕΙ στα γραφεία του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τις τοποθετήσεις του περί προσχεδίου νόμου "έκτρωμα", ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει τις θέσεις του για το άσυλο και την επιστροφή της ανομίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, αλλά και την εμφανή εναντίωσή του για μία ακόμη φορά στον τρόπο εκλογής των διοικήσεων στα ΑΕΙ.

"Η δική μας άποψη σας είναι γνωστή. Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο αυτό είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα, σε εποχές που έπρεπε να αφήσουμε πίσω μας. Είναι σημαντικά θέματα που αφορούν την παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, τον τρόπο εκλογής των διοικήσεων, την αντιμετώπιση του ασύλου. Ένα ζήτημα για το οποίο έχουμε δώσει πολύ μεγάλο αγώνα. Δυστυχώς, με πολύ μεγάλη ανησυχία, παρατηρούμε σήμερα ότι σε πολλά Τριτοβάθμια Ιδρύματα επανέρχεται ένα καθεστώς βίας και ανομίας, που, τελικά, είναι εις βάρος των Ιδρυμάτων. Και, βέβαια, ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση των μεταπτυχιακών, στη σύνδεση των Ιδρυμάτων με την αγορά, κάτι το οποίο ενδιαφέρει, προφανώς, ιδιαίτερα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στον απόηχο της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η τομεάρχης Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Στη συνάντηση, υπήρξαν τοποθετήσεις σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των ΤΕΙ.

Σημειώνεται ότι η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πήρε παράταση για δύο ακόμη ημέρες. Έτσι η δημόσια διαβούλευση που έληγε σήμερα 14 Ιουνίου παρατείνεται μέχρι και τις 16 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι. Μέχρι σήμερα κατατέθηκαν 760 σχόλια και προτάσεις στον ιστότοπο της διαβούλευσης. Την πρωτιά κατέχει το  Άρθρο 46 – Ενιαίος και αδιάσπαστος τίτλος σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου και επαγγελματική κατοχύρωση αποφοίτων με 129 Σχόλια. Το σχέδιο νόμου τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, χωρίς αιτιολογική έκθεση.

Μητσοτάκης: Πισωγύρισμα το νομοσχέδιο Τσίπρα - Γαβρόγλου

Πηγή Φωτό: Νέα Δημοκρατία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για τα πανεπιστήμια

SHARE:

24Media Network