Πανελλήνιες 2015: Στη Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2015: Στη Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι

Με μαθήματα Επιλογής, Γενικής Παιδείας συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα των Πανελληνίων 2015. Στις 08.30 ξεκινά η εξέταση στη Βιολογία, τη Φυσική, τα Μαθηματικά και την Ιστορία. Το NEWS 247 σε συνεργασία με τα φροντιστήρια "Στόχος" και "Θεσμός" θα σάς ενημερώσουν εγκαίρως για τα θέματα και τις απαντήσεις

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι Πανελλήνιες 2015. Οι υποψήφιοι εξετάζονται στη Βιολογία, τη Φυσική, τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, καθώς και στην Ιστορία. Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πανελλαδικές ξεκίνησαν τη Δευτέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας , όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης. Τα θέματα κρίθηκαν αναμενόμενα και εντός των δυνατοτήτων των παιδιών.

Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή με μαθήματα Κατεύθυνσης και συγκεκριμένα Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 4 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Καθημερινά tips για τους υποψηφίους

Θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του το δελτίο του εξεταζόμενου, την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, δυο στυλό διαρκείας (χρώματος μπλε ή μαύρου), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα, μολύβι, γομολάστιχα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Κατά την ώρα εξέτασης οι υποψήφιοι πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των εκπαιδευτικών, για να μην διαταράσσεται η εξεταστική διαδικασία.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Ως ώρα έναρξης εξέτασης έχει οριστεί η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Αν ο μαθητής που εξετάζεται σε εθνικό επίπεδο φέρει μαζί του στην αίθουσα αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα παραπάνω ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό" μηδέν".

Το πρόγραμμα των Πανελληνίων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2015
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες 2015: Οδηγός αντιμετώπισης του άγχους

Πανελλήνιες 2015: Πρεμιέρα για τις εξετάσεις σε όλα τα Λύκεια με Νεοελληνική Γλώσσα

Πανελλήνιες 2015: Οι αλλαγές, οι βάσεις και όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Πανελλήνιες 2015: Τα Do's & Don'ts της διατροφής πριν τις εξετάσεις

SHARE:

24Media Network