Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ στο μάθημα της Έκθεσης

Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα για τα ΕΠΑΛ στο μάθημα της Έκθεσης

Περίπου 16.000 υποψήφιοι από Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ ανοίγουν την «αυλαία» των Πανελληνίων 2018. Εξετάζονται στην Ελληνική Γλώσσα. Γενικές οδηγίες για τους μαθητές. Αναλυτικά το μήνυμα Γαβρόγλου

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλήνιες, με 16.000 περίπου υποψηφίους από τα Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ να ξεκινούν τις εξετάσεις με το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας που ως είθισται, ανοίγει παραδοσιακά τον κύκλο της εξεταστικής περιόδου. Στη «μάχη» των Πανελλήνιων εξετάσεων θα μπουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων. 

Υπενθυμίζεται ότι ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι ωστόσο, πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.

ADVERTISING

Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Συνολικά 104.040 υποψήφιοι φέτος, διεκδικούν 74.692 θέσεις στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας. 

Οι ευχές Γαβρόγλου στους μαθητές

Το υπουργείο ενημέρωσε ότι «ο μηχανισμός είναι πανέτοιμος, τα εξεταστικά κέντρα της χώρας (858 για τα ΓΕΛ και 145 για τα ΕΠΑΛ) έχουν λάβει τις σχετικές οδηγίες και, όπως κάθε χρονιά, το υπουργείο βρίσκεται σε απόλυτο συντονισμό με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».

«Εύχομαι να επιτύχετε σε όσα θα ξεδιπλωθούν στις ζωές σας όταν ο κύκλος αυτής της δοκιμασίας κλείσει. Δηλαδή, στον προσωπικό αγώνα που θα δώσετε μέσα από τις σπουδές και μέσα από τους πολύμορφους τρόπους κατάκτησης της γνώσης και της εργασίας, όποια κι αν είναι η έκβαση αυτής της δοκιμασίας», ευχήθηκε σε προσωπικό του μήνυμα ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και ενθάρρυνε τους μαθητές να διεκδικήσουν το αύριο και να ανοίξουν τους δικούς τους δρόμους.«Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ποιος δρόμος σας ταιριάζει. Κι εμείς, αρωγοί των προσπαθειών σας, σας εμπιστευόμαστε. Οι ευχές μου για καλή επιτυχία θα ήθελα να συνοδεύουν τις προσδοκίες που ο κάθε υποψήφιος έχει από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υπενθυμίζοντας ότι έχει ήδη διασφαλιστεί το αδιάβλητο των εξετάσεων. Ευχήθηκε μάλιστα καλή δύναμη σε εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους του υπουργείου, για την ομαλότερη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Γενικές Οδηγίες

Οι υποψήφιοι προσερχόμενοι στις αίθουσες εξετάσεων επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους μόνο στυλό (μαύρο ή μπλε) ανεξίτηλης μελάνης, μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο εάν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Γίνονται δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχουν άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).

Οι υποψήφιοι κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που αναφέρονται παραπάνω.

Σε περίπτωση κατά την οποία εξεταζόμενος, κατά την προσέλευσή του στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρει μαζί του κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδει στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής. Μετά τη λήξη της εξέτασης, ο υποψήφιος θα παραλαμβάνει το κινητό του και θα αποχωρεί. Επισημαίνεται ότι η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Για τα Γενικά Λύκεια, οι εξετάσεις θα αρχίσουν την Παρασκευή 8 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Στη συνέχεια, από τις 11 μέχρι και τις 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε μαθήματα Προσανατολισμού.

Αναλυτικότερα, στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στο μάθημα των Μαθηματικών.

Στις 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα εκ των εξής μαθημάτων: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, στις 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού).

Τα ειδικά μαθήματα

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Γερμανικά και Ισπανικά (23/6), Ελεύθερο (25/6) και Γραμμικό Σχέδιο (26/6), τα Γαλλικά (27/6), τα Ιταλικά (28/6) και τέλος, η Αρμονία (29/6) και ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων (30/6).

Όσον αφορά στους υποψηφίους (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πανελλήνιες 2018: Πρεμιέρα την Πέμπτη με 104.040 υποψηφίους για 74.692 θέσεις

Πανελλήνιες: Αυτές είναι οι σχολές με προοπτική που μπορείς να επιλέξεις

Πανελλήνιες: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την "αξία" των μονάδων κάθε μαθήματος

SHARE:

24Media Network