Πανελλήνιες 2019: Ο αριστούχος από την Ηλεία που θέλει να μπει στην Πυροσβεστική

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος
Ο Νίκος Δαμασκόπουλος PATRISNEWS

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος, που συγκέντρωσε 19.554 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις, μιλάει για την επιτυχία του και στέλνει και ένα μήνυμα στα παιδιά που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Το μυστικό της επιτυχίας του αλλά και μήνυμα στα παιδιά που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, έστειλε μέσω του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6 ένας από τους μαθητές που "σάρωσε" στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις και στοχεύει στη σχολή αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Ο Νίκος Δαμασκόπουλος από τον Πύργο Ηλείας συγκέντρωσε 19.554 μόρια, και τόνισε: ""Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις τόσο ψηλά, όσο καλά προετοιμασμένος και να είσαι πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος, με μεθοδικότητα, πρόγραμμα, πολύ σκληρή δουλειά και επιμονή. Φυσικά χρειάζεται να γίνουν υποχωρήσεις αλλά το σημαντικότερο είναι να κάνουμε τις επιλογές μας. Ένα παιδί που στοχεύει ψηλά πρέπει να στερηθεί μερικά πράγματα, όπως βόλτες, αλλά αξίζει. Για μια χρονιά, δεν πειράζει..."

ADVERTISING

Για το δημόσιο σχολείο, ο Νίκος Δαμασκόπουλος επεσήμανε: "Οι μαθητές απαξιώνουν αρκετά το δημόσιο σχολείο, θεωρούν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν κάτι απ' αυτό αλλά αν αλλάξουν την οπτική τους σίγουρα θα μπορέσουν να αποκομίσουν οφέλη. Έχει ορισμένες αδυναμίες αλλά δεν πρέπει να το απαξιώνουμε γιατί δεν το βοηθάμε να βελτιωθεί".

Και κατέληξε, στέλνοντας ένα μήνυμα στα παιδιά που δεν τα κατάφεραν: "Οι αξίες ενός ατόμου δεν φανερώνονται από το αποτέλεσμα των πανελληνίων. Αν δεν τα έχουν πάει καλά δεν είναι ανάγκη να τα βάζουν με τον εαυτό τους, ο καθένας έχει τις δεξιότητές του και πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτές".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες 2019, Πανελλήνιες
SHARE:

24Media Network