Πανελλήνιες 2020: Ανακοινώθηκε η ύλη των εξετάσεων

Πανελλαδικές εξετάσεις (φωτογραφία αρχείου)
Πανελλαδικές εξετάσεις (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων 2020. Καμία απόφαση για ημερομηνίες διεξαγωγής.

Σε αναπροσαρμογή της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2020 προχώρησε το υπουργείο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως ανακοινώνει το αρμόδιο υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11η Μαρτίου 2020, προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ' τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων.

Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρει πως διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.

Διευκρινίζεται ακόμη πως από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για τη διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Εδώ αναλυτικά η ύλη για ΓΕΛ

Εδώ αναλυτικά η ύλη για ΕΠΑΛ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πανελλήνιες, Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network