Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις του εαρινού εξαμήνου
Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ΠΑΜΑΚ

Εξ αποστάσεως εξετάσεις το διάστημα 10 Ιουνίου έως 18 Ιουλίου θα δώσουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου.

Με μεθόδους εξ αποστάσεως εξέτασης θα αξιολογηθούν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Ιδρύματος, που ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της πανδημίας του κορονοϊού, οι οποίες επιβάλλουν περιορισμούς στον τρόπο, τόσο της ακαδημαϊκής όσο και της διοικητικής λειτουργίας του.

Η εξεταστική περίοδος θα ξεκινήσει στις 10 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Ιουλίου, με δυνατότητα τα Τμήματα να πραγματοποιούν εξετάσεις και τα Σάββατα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους και προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Συγκεκριμένα,«θεωρώντας ότι η υγεία και η ασφάλεια των φοιτητών/φοιτητριών και του προσωπικού, διοικητικού και ακαδημαϊκού, είναι πέραν πάσης αμφισβήτησης το κυρίαρχο και πρώτιστο μέλημα», κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Σύγκλητος του ΠΑΜΑΚ αποφάσισε τα εξής:

-Προκειμένου να ολοκληρωθεί ομαλά η ακαδημαϊκή λειτουργία κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο, αποφάσισε ομόφωνα οι εξετάσεις της περιόδου Ιουνίου 2020 να πραγματοποιηθούν, κατ’ εξαίρεση και λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, με εξ αποστάσεως μεθόδους. Με αυτόν τον τρόπο, όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, «θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους φοιτητές και φοιτήτριες να λάβουν μέρος στις εξετάσεις αποφεύγοντας μετακινήσεις από τους τόπους καταγωγής και διαμονής τους, χωρίς συγχρωτισμό στις αίθουσες και στα αμφιθέατρα, χωρίς κίνδυνο για την υγεία των ιδίων αλλά και την υγεία των οικείων τους, όπως και εκείνης του προσωπικού του Πανεπιστημίου, ακαδημαϊκού και διοικητικού».

-Ο κάθε διδάσκων, στο πλαίσιο της λειτουργικής του αυτονομίας, μπορεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε προτεινόμενη μέθοδο εξ αποστάσεως εξέτασης ή συνδυασμό εξ αποστάσεως μεθόδων.

-Η μόνη εξαίρεση αφορά το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, στο οποίο επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν διά ζώσης εξετάσεις σε έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων που θα εξειδικεύσει το ίδιο και τα οποία απαιτούν φυσική παρουσία, η οποία θα κυμαίνεται γύρω στα πέντε άτομα ανά μεγάλο αμφιθέατρο/αίθουσα διδασκαλίας, έτσι ώστε να ακολουθούνται πλήρως οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), π.χ. αριθμός τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο, χρήση προστατευτικής μάσκας προσώπου, χρήση απολυμαντικού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα