Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, θ. Πελεγρίνης

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, θ. Πελεγρίνης
ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσία του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη (φωτογραφία), είχε το πρωί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου, παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεχίζεται η απεργία στο ΕΚΠΑ

Στο πειθαρχικό συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.

“Σε αντίθεση με τους άλλους επτά Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου” αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσθέτει:

“Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου”.

Ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει επίσης ότι διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αύριο το πρωί θα είναι στη θέσεις εργασίας τους.

“Στο ΕΚΠΑ, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι” καταλήγει ο υπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα