Προσωρινό φρένο στις μεταγραφές σε Πολυτεχνείο και ΑΠΘ

Προσωρινό φρένο στις μεταγραφές σε Πολυτεχνείο και ΑΠΘ

Η επιτροπή αναστολής του ΣτΕ αποφάσισε να παγώσει προσωρινά της μετεγγραφές, ενώ το Φεβρουάριο συζητείται η κύρια προσφυγή για το ζήτημα

«Φρένο» στις μετεγγραφές φοιτητών στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βάζει προσωρινά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η Επιτροπή Αναστολών έκρινε πως θα πρέπει να «παγώσουν» οι δύο αποφάσεις του υπουργού Παιδείας που αφορούν: α) «την  ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών» και β)  «την ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013-2014 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4274/2014».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν  ότι η αύξηση των εγγραφών που θα γίνει λόγω των μεταγραφών είναι «ικανή να προκαλέσει δυσλειτουργία» των δύο Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, «λόγω υπερβάσεως των  εκπαιδευτικών δυνατοτήτων τους και κυρίως υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου που παρέχουν κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ήτοι βλάβη του δημοσίου συμφέροντος που θα είναι ανεπανόρθωτη σε περίπτωση ευδοκιμήσεως της αιτήσεως ακυρώσεως».

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Δεκεμβρίου με  προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζου είχαν «παγώσει» και πάλι οι μεταγραφές μέχρι την έκδοση της σημερινής απόφασης της επιτροπής Αναστολών.

Η απόφαση αναστολής ισχύει μέχρι να εκδοθεί τον προσεχή Μάρτιο απόφαση επί της κυρίας προσφυγής, η οποία  θα συζητηθεί το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Φεβρουαρίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα