Public -MediaMarkt: Κανένας μαθητής να μην “μείνει πίσω”

Public -MediaMarkt: Κανένας μαθητής να μην “μείνει πίσω”

Βοήθεια σε χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουν πρόσβαση σε τεχνολογικά μέσα και άρα στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία προσφέρει ο Όμιλος Olympia.

Η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού (και) στην χώρα μας έχει φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Μία από τις ομάδες του πληθυσμού που έχει νιώσει στον μέγιστο βαθμό τις αλλαγές αυτές είναι οι μαθητές που έχουν έρθει αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Με το κλείσιμο των σχολείων και την έναρξη της διαδικασίας της τηλε-εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο πολύ σημαντικά ζητήματα. Το ένα αφορούσε την έλλειψη εξοικείωσης μαθητών και εκπαιδευτικών με τις νέες τεχνολογίες, ενώ το άλλο αφορούσε πρακτικές ελλείψεις τεχνολογικού εξοπλισμού για χιλιάδες μαθητές. Το δεύτερο ζήτημα κρίνεται πιο σημαντικό, καθώς υφίσταται μέχρι και σήμερα και σημαίνει αυτόματα την εξαίρεση χιλιάδων μαθητών από κάθε συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

Σε αυτή την ανάγκη ήρθε να ‘απαντήσει’ ο Όμιλος Olympia, με μια γενναία δωρεά στο Υπουργείο Παιδείας. Η Διοίκηση του Ομίλου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή σε επαφή με το γραφείο της Υπουργού, Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να εντοπισθούν οι ανάγκες, καθώς διαπιστώθηκε ότι ένας σημαντικός αριθμός μαθητών δεν είχε δυνατότητα να παρακολουθήσει τα μαθήματα και εκ των πραγμάτων κινδύνευε να ‘μείνει πίσω’.

Η λύση στο πρόβλημα δόθηκε, λοιπόν, με μια εντυπωσιακά μεγάλη δωρεά ηλεκτρονικών υπολογιστών και tablet σε 3.500 μαθητές μέσω του ομίλου Olympia. Σε συνεργασία με το υπουργείο, έγινε δωρεά τεχνολογικού εξοπλισμού σε μαθητές όλης της Ελλάδας, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετέχουν στην διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.

Παράλληλα, μέσω της θυγατρικής SUNLIGHT, ο Όμιλος Olympia θα παραδώσει 770 laptops στα συνολικά 364 δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε συζητήσεις και για τη στήριξη των κεντρικών νοσοκομείων της Θράκης με ιατρικό εξοπλισμό. Η δωρεά του ομίλου Olympia σε τεχνολογικό εξοπλισμό αγγίζει το 1 εκατ. και αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά που έχει γίνει μέχρι στιγμής στο υπουργείο Παιδείας.

Σε δήλωσή τους η Υπουργός και η Υφυπουργός Παιδείας Κεραμέως και Ζαχαράκη έχουν αναφέρει ότι “οι δωρεές αυτές έρχονται να προστεθούν στις ήδη δρομολογημένες μέσω κονδυλίων ΕΣΠΑ δράσεις και πρωτοβουλίες του Υπουργείου, για την τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων μας. Χτίζουμε βήμα-βήμα τα σχολεία που μας αξίζουν, αξιοποιούμε το κεκτημένο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και δημιουργούμε τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας”.

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε καθημερινά, είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που με γενναίες πρωτοβουλίες στηρίζουν έμπρακτα τον άνθρωπο. Όπως ακριβώς συνέβη με τη δωρεά του Ομίλου Olympia, που στηρίζει έμπρακτα την παιδεία, την ώρα που η σύνδεση με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση δημιουργεί τις συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα