Ρεκόρ αιτήσεων στα ΕΠΑ.Λ.

ΕΠΑΛ, Φωτογραφία Αρχείου
ΕΠΑΛ, Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI

Αυξημένες κατά 10.058 οι αιτήσεις στα Επαγγελματικά Λύκεια, κατά την πρώτη φάση των ηλεκτρονικών εγγραφών. Μέχρι πότε μπορούν οι υποψήφιοι να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τι δηλώνει το ΥΠΠΕΘ

Σημαντική αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων για την εγγραφή στα Επαγγελματικά Λύκεια σημειώθηκε με την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης των αιτήσεων.

Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο 2017 κατά την Α΄ φάση είχαν κατατεθεί 67.265 αιτήσεις, ενώ τον Ιούνιο 2018 κατά την Α΄ φάση κατατέθηκαν 77.323 αιτήσεις, δηλαδή 10.058 περισσότεροι μαθητές/τριες επέλεξαν να εγγραφούν στο ΕΠΑ.Λ., καταγράφοντας έτσι μία αύξηση των αιτήσεων εγγραφών των Επαγγελματικών Λυκείων της τάξης του 15%.

ADVERTISING

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Α΄ τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου κατά την Α΄ φάση αιτήσεων «Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής – Δήλωσης Προτίμησης» έτους 2017 είχαν εγγραφεί 12.851 μαθητές/τριες, ενώ αντίστοιχα το 2018 έχουν εγγραφεί ήδη 18.418 μαθητές/τριες, δηλαδή 5.567 περισσότεροι (ποσοστό αύξησης 43%).

Υπενθυμίζεται ότι οι ηλεκτρονικές δηλώσεις εγγραφής θα συνεχιστούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου (Β΄ φάση).

«Το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών εγγραφών θα συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση των σχολείων, στον καλύτερο προγραμματισμό των τμημάτων και στην έγκαιρη κάλυψη των αναγκών των σχολείων σε εκπαιδευτικούς και βιβλία», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Ρεκόρ αιτήσεων στα ΕΠΑ.Λ.
SHARE:

24Media Network