"Ρολά" στην Φιλοσοφική αποφάσισαν οι πρυτάνεις

Φωτό αρχείου: Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ
Φωτό αρχείου: Φιλοσοφική σχολή του ΕΚΠΑ EUROKINISSI

Την απόφαση να μην λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου έλαβαν οι πρυτανικές αρχές και η κοσμητεία της σχολής.

Την απόφαση να μην λειτουργήσει αύριο, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου έλαβαν οι πρυτανικές αρχές και η κοσμητεία της σχολής, μετά την ένταση που προκλήθηκε από την ανακατάληψη του γραφείου 516 από μέλη του Ρουβίκωνα, αφού καθηγητές είχαν σχηματίσει ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να μην τους επιτραπεί η είσοδος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κύριο μέλημα των Πρυτανικών Αρχών και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής "παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας", ενώ υπογραμμίζουν "για άλλη μια φορά τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας".

"Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής", προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Μετά τα σημερινά γεγονότα, οι Πρυτανικές Αρχές και η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, αποφασίζουν για αύριο, Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, τη συμβολική αναστολή λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά τη σθεναρή βούλησή τους να μην επιτρέψουν την προσβολή και παραβίαση των ακαδημαϊκών αρχών που διέπουν τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, την παρεμπόδιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και τη χρήση βίας.

Κύριο μέλημά τους παραμένει η ασφάλεια όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Τα θεσμικά όργανα του Πανεπιστημίου θα προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρουβίκωνας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φιλοσοφική: Ο Ρουβίκωνας κατέλαβε το στέκι μετά την πρωινή αλυσίδα των καθηγητών

Έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών

ΕΚΠΑ κατά Ρουβίκωνα: Να αποχωρήσει από την Φιλοσοφική

SHARE:

24Media Network