Ένταση στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

15-9-2011-ΑΘΗΝΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ(ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ)  ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
15-9-2011-ΑΘΗΝΑ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΣ(ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ) ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Φοιτητές, μαθητές, καθηγητές και δάσκαλοι διαμαρτυρήθηκαν κατά του νόμου-πλαισίου. Μικροεπεισόδια με κουκουλοφόρους στο κέντρο (Vid)

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των φοιτητών κατά του νόμου-πλαισίου για τα ΑΕΙ. Οι φοιτητές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος

Πολλοί δρόμοι στο κέντρο παραμένουν κλειστοί.

Λίγο μετά τις 14.00, 10 κουκουλοφόροι, κρατώντας ξύλινα κοντάρια από σημαίες, προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στην Αγροτική Τράπεζα, της οδού Πανεπιστημίου, κοντά στα Προπύλαια.

Στη συνέχεια επιτέθηκαν εναντίον λεωφορείου της ΕΘΕΛ με επτά άτομα την ώρα που εκτελούσε δρομολόγιο σπάζοντας τζάμια. Ο οδηγός ψύχραιμος συνέχισε την πορεία του.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν φυλλάδια με αναρχικά συνθήματα και αμέσως μετά, κατευθύνθηκαν στα Προπύλαια. Από το φόβο για κλιμάκωση των επεισοδίων, αμέσως πολλά καταστήματα της γύρω περιοχής έκλεισαν ρολά.

Αναβρασμός στην Παιδεία

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι πανεπιστημιακοί ζητούν καθημερινά να σταματήσουν οι καταλήψεις παρά τη διαφωνία τους με τον νέο νόμο-πλαίσιο. Τα υπό κατάληψη τμήματα είναι περίπου 280.

Οι καθηγητές επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι οι επιφυλάξεις ή και αρνητικές εκτιμήσεις για τις πρόσφατες θεσμικές αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, ακόμη και οι ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που θα κριθούν αρμοδίως, δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για διακοπή της λειτουργίας των ιδρυμάτων, με άμεσες αρνητικές επιπτώσεις τόσο στους φοιτητές και τις οικογένειες τους, όσο και στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο μας.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα, Πέμπτη, και οι μαθητές. Με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ) καλεί τους μαθητές να διοργανώσουν σε διάφορες γειτονιές της πρωτεύουσας συλλαλητήρια και να απέχουν από τα μαθήματά τους διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στη διανομή των σχολικών βιβλίων και για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κλειστά σχολεία στις 4 και 5 Οκτωβρίου και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών προτείνει η ΟΛΜΕ στον κλάδο των καθηγητών, αντιδρώντας στις οικονομικές περικοπές και στα προβλήματα των σχολείων.

Η τελική απόφαση για την 48ωρη απεργία θα ληφθεί από τους προέδρους των τοπικών ΕΛΜΕ στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ προκειμένου οι καθηγητές να συντονιστούν με τους δασκάλους, οι οποίοι έχουν ήδη αποφασίσει 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται δυνατότητα να μεταφερθεί σε άλλη κοντινή ημερομηνία ανάλογα με τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Φοιτητικό συλλαλητήριο

SHARE:

24Media Network