Σπάνε τον κανόνα 1 προς 10; Η κυβέρνηση ετοιμάζει 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΜΑΘ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) MOTIONTEAM

Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών σχεδιάζει η κυβέρνηση. Προϋπόθεση η συμφωνία της ΕΕ. Τι δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στην πρόσληψη 10.000 μόνιμων εκπαιδευτικών, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας τον Δεκέμβριο, εφόσον γίνει δεκτό το αίτημα να εξαιρεθεί ο χώρος της εκπαίδευσης από τον κανόνα του 1 προς 10, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε δέκα συνταξιοδοτήσεις.

«Είναι μια πολιτική ενέργεια που προϋποθέτει συμφωνία της κυβέρνησης και στη συνέχεια συμφωνία και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει να συζητάμε», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM προσθέτοντας, ότι η σχετική μελέτη του υπουργείου θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο υπουργός Παιδείας προέβλεψε ακόμη, ότι οι θέσεις που θα μείνουν κενές στα σχολεία με την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα είναι 500.

«Παρ' όλο τον αγώνα μας, τα 22.500 κενά τα κατεβάσαμε σε 16.500 με λιγότερες αποσπάσεις, περισσότερες παράλληλες αναθέσεις διδασκαλίας και καλύτερη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών, αλλά από τις 16.500 κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε μόνο τις 16.000. Δηλαδή ξεκινάμε με 500 μείον και θα προσπαθήσουμε να είναι μόνο αυτά τα κενά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network