Στα Χανιά "Γεμίζουν τις άδειες σχολικές τσάντες"

Στα Χανιά "Γεμίζουν τις άδειες σχολικές τσάντες"

Ξεκινάει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, η πρωτοβουλία για τη στήριξη των μαθητών, που βλέπουν άδειες τις τσάντες τους

«Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας, που υλοποιούν από κοινού στα Χανιά ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η Ένωση Γονέων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέσα από τη δράση κάθε πολίτης, αγοράζοντας μια κασετίνα, ένα τετράδιο, όποιο σχολικό είδος και δωρίζοντάς το στο «καλάθι» για τα παιδιά, μπορεί να βοηθήσει, ώστε να γεμίσουν οι σχολικές τσάντες των μαθητών εκείνων που τις βλέπουν άδειες.

Τετράδια, μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι σχολικές τσάντες, κηρομπογιές, κασετίνες, στυλό, μπλοκ ιχνογραφίας, είναι μερικά από τα είδη που μπορεί ο καταναλωτής να δώσει στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων στο Μέγαρο του εμποροβιομηχανικού επιμελητηρίου, στον 3ο όροφο, στην πλατεία Αγοράς.

Όπως ανακοινώθηκε, η συγκέντρωση των ειδών θα διαρκέσει από τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, έως και την Παρασκευή, 20 του μήνα, από τις 09:30 έως τις 15:00. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν, μέσω των σχολείων, της Ένωσης Γονέων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

«Είναι μια διαδικασία που θα γίνει με διακριτικό τρόπο και έχει ως στόχο, τα παιδιά να ξεκινήσουν με χαμόγελο και αισιοδοξία τη νέα χρονιά», δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, Τ. Ζερβουδάκης.

Η γραμματέας της Ένωσης Γονέων, Θ. Σταθάκη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι για μια ακόμα φορά οι Χανιώτες θα ανταποκριθούν και σε αυτό το κάλεσμα. Σύμφωνα με την ίδια, «όλοι πρέπει να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας, καθώς οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη δεν αποτελούν πλέον τη μειοψηφία».

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αθ. Σακελλαρίδης, δήλωσε ότι «το πρόβλημα είναι γενικευμένο, αφορά παιδιά - μαθητές πολλών σχολικών μονάδων και όχι μόνο παιδιά οικονομικών μεταναστών και παλινοστούντων, όπως συνέβαινε παλαιότερα».

SHARE:

24Media Network