Στα δικαστήρια για τα βιβλία

Στα δικαστήρια για τα βιβλία

Δικαστική διαμάχη έχει ξεκινήσει με αφορμή τις ελλείψεις σε σχολικά βιβλία. Ο υπ. Δικαιοσύνης πρόκειται να ασκήσει πειθαρχική δίωξη στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για παράβαση καθήκοντος

Πειθαρχική δίωξη εις βάρος του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκου Αγγελάρα για παράβαση καθήκοντος και για συμπεριφορά που δεν συνάδει σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό, θα ασκήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Η δίωξη θα ασκηθεί, πρώτον για την καθυστέρηση δεκάδων αποφάσεων του Τμήματός του, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές που είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων, όπως και δύο ακόμη αποφάσεων που αφορούν το διαγωνισμό για την ανάθεση είσπραξης του ΕΤΑΚ σε εταιρεία πληροφοριακών συστημάτων.

Η τελευταία περίπτωση αφορά το πληροφοριακό σύστημα και την προμήθεια λοιπών υποδομών και υπηρεσιών για την εφαρμογή του ΕΤΑΚ.

Και δεύτερον για μια επιστολή που απέστειλε ο κ. Αγγελάρας στην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σχετικά με την υπόθεση των βιβλίων και για μια άλλη που απέστειλε στον υπουργό Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη αναφορικά με υπόθεση την οποία χειρίστηκε και που αφορούσε το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Η αγωγή θα διαβιβαστεί στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικράμμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χωρίς βιβλία και με κενές θέσεις

"Μέσον" και για τα βιβλία

Οι δικαστές "καρφώνουν" την Διαμαντοπούλου

SHARE:

24Media Network