Ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης Πελεγρίνη ζητεί το Συντονιστικό των Πρυτάνεων

Ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης Πελεγρίνη ζητεί το Συντονιστικό των Πρυτάνεων

Την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη του ΕΚΠΑ ζήτησε το Συντονιστικό των Πρυτάνεων κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Έκτακτη συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τους πρυτάνεις πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα έληξε η πολύωρη συνάντησή τους, στην οποία κυριάρχησε η παραπομπή του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Οι πρυτάνεις ζήτησαν από τον υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του χωρίς όμως να λάβουν συγκεκριμένη απάντηση. Οι πρυτάνεις αποχώρησαν από το υπουργείο έπειτα από τρεις ώρες για να συνεδριάσουν στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

"Ζητήσαμε από τον υπουργό την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη",δήλωσε ο προεδρεύων του συντονιστικού των πρυτάνεων, πρύτανης του ΑΠΘ, Ι. Μυλόπουλος, μετά τη συνάντηση.

"Αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι η καταλαγή και από τις δύο πλευρές και η ομαλοποίηση της κατάστασης στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία. Ο υπουργός μας άκουσε με προσοχή", πρόσθεσε ο κ. Μυλόπουλος.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού χαρακτηρίζοντας «ακραία» την ενέργεια του υπουργού να παραπέμψει τον πρύτανη του ΕΚΠΑ. «Αυτή η ενέργεια είναι πρωτοφανής, αψυχολόγητη και φυσικά καταδικαστέα από το σύνολο της Ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι επιπλέον προφανές ότι δεν μπορεί να σταθεί καμιά κατηγορία εναντίον του πρύτανη για τη μη λειτουργία του Πανεπιστημίου» αναφέρεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ Στάθης Ευσταθόπουλος.

Υπό το φως των νέων εξελίξεων, οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισαν να συνεδριάσουν για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή αύριο Τετάρτη. Αύριο έχουν προγραμματίσει να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραπέμπεται στο πειθαρχικό ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, θ. Πελεγρίνης

Χάνεται η εξεταστική. Απεργούν Τετάρτη και Πέμπτη οι διοικητικοί σε Πολυτεχνείο και Καποδιστριακό

SHARE:

24Media Network