Τι τρώνε τα παιδιά μας: "Σαφάρι" του ΕΦΕΤ για τη νέα σχολική χρονιά

Μαθητές δημοτικού
Μαθητές δημοτικού EUROKINISSI

Κατεπείγοντες έλεγχοι από τον ΕΦΕΤ σε σχολικά κυλικεία, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς - Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των σχολικών κυλικείων όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί και το ξεκίνημα διενέργειας ελέγχων στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας από τα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων.

Με επείγον σήμα του ο ΕΦΕΤ ζητά από τις Περιφερειακές του υπηρεσίες ελέγχου τροφίμων τη διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων προς τους μαθητές προϊόντων από τα σχολικά κυλικεία, τα νηπιαγωγεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

ADVERTISING

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα εντατικοποιηθούν λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις των προηγούμενων ετών.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των σχολικών κυλικείων όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

Παράλληλα, όσοι γονείς δεν έχουν ακόμα κάνει τα ψώνια τους για τη νέα σχολική χρονιά, σπεύδουν τις τελευταίες ημέρες, με την αναζήτηση για πιο συμφέρουσες και οικονομικές λύσεις να εντείνεται.

Η τσάντα του μαθητή μαζί με τα απαραίτητα σχολικά είδη αναμένεται φέτος να κοστίζει από 26,5 έως 76 ευρώ για έναν μαθητή δημοτικού. Δείτε αναλυτικά που κυμαίνονται οι τιμές στα βασικά σχολικά είδη και τι πρέπει να προσέξετε πριν κάνετε τις σχετικές αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξεκινούν από απόψε οι προσλήψεις 22.000 αναπληρωτών

Νέα σχολική χρονιά: Πώς θα προφυλάξετε το παιδί σας από ιώσεις και ψείρες

Πόσες ημέρες αδείας δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς για τη σχολική παρακολούθηση των παιδιών τους

Νέα σχολική χρονιά: Πόσο στοιχίζει φέτος η τσάντα του μαθητή

SHARE:

24Media Network