Το NEWS 24/7 στο πανελλαδικό συλλαλητήριο: “Το νομοσχέδιο κάνει ακόμη πιο ταξική την Παιδεία μας”

Διαβάζεται σε 2'
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων EUROKINISSI

Μεγάλη είναι ήδη η συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Εικόνες του NEWS 24/7 από το σημείο, τι δηλώνουν φοιτητές και μαθητές.

Περισσότεροι από 10.000 φοιτητές και μαθητές βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα, στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιείται κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Από τα Προπύλαια, όπου έχει συρρεύσει πλήθος κόσμου για να συμμετάσχει στην πορεία, μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μιλούν στο NEWS 24/7 και εξηγούν γιατί αντιτίθενται στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

«Έχουμε απαντήσει εδώ και εβδομάδες ότι το νομοσχέδιο απορρίπτεται, γιατί είναι ένα νομοσχέδιο που ιδρύει ιδιωτικά πανεπιστήμια αντί να λύσει τα προβλήματα μας. Ένα νομοσχέδιο που χτυπάει τα πτυχία μας αντί να πάρει πρωτοβουλία το υπουργείο να έχουμε πτυχία με αξία», δήλωσε η Χρύσα Λεμπέση, πρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου Φιλοσοφικής.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παυλής, μαθητής πρόεδρος του 15μελους του 15ου ΓΕΛ Αθήνας είπε: «Υποδεχόμαστε σήμερα τους χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα ώστε να τους υποστηρίξουμε και τους λέμε πως είμαστε μαζί τους απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο που κάνει ακόμη πιο ταξική την Παιδεία μας».

«Το νομοσχέδιο μας βάζει ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς για να μπούμε στο Πανεπιστήμιο. Ένα παιδί που θα γράψει 10.000 μόρια και δεν έχει λεφτά δεν θα περάσει πουθενά, ενώ ένα άλλο που έχει χρήματα και γράψει 8.000 θα μπορεί να αγοράσει ένα πτυχίο» συνεχίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα