Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει συναρπαστικές φοιτητικές εμπειρίες και πτυχία ισότιμα με ΑΕΙ

Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει συναρπαστικές φοιτητικές εμπειρίες και πτυχία ισότιμα με ΑΕΙ

Ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης σε περιμένει στην Κύπρο.

Θέλεις να σπουδάσεις το επάγγελμα της επιλογής σου σε μια ιστορική ευρωπαϊκή πόλη, σε ένα αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο με πάνω από 50 χρόνια ιστορίας, πτυχίο ισοδύναμο ενός ΑΕΙ και όλα αυτά χωρίς να χάσεις την άνεση της μητρικής σου γλώσσας;

Το Πανεπιστήμιο Frederick στην Κύπρο σε περιμένει έχοντας σχεδιάσει μια τόσο πολύτιμη όσο και απολαυστική εκπαιδευτική εμπειρία για κάθε φοιτητή. Λειτουργεί με πέντε Σχολές και προσφέρει πέραν των 80 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε τομείς αιχμής, όπως φαρμακευτική, αρχιτεκτονική, νομική, μηχανική και ναυτιλία. Το πανεπιστήμιο αποτελεί έναν από τους βασικούς ερευνητικούς φορείς της χώρας, ενώ είναι το μοναδικό που λειτουργεί σε δύο πόλεις, Λευκωσία και Λεμεσό. Σε συνέχεια της περσινής πρωτιάς του στο παγκόσμιο σύστημα αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank ανάμεσα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick σημείωσε ακόμη ψηλότερες επιδόσεις με βάση τα φετινά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, κατάφερε να αποσπάσει βαθμολογία Α (την ψηλότερη βαθμολογία) σε 9 κατηγορίες, ενώ κατατάχθηκε Νο 201 ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη στην οποία τα Πανεπιστήμια αξιολογούνται με βάση όλα τα κριτήρια.

Ένα από τα πιο δυνατά του “χαρτιά” είναι πως, καθ’ότι είναι αναγνωρισμένο από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π, θεωρείται ισότιμο προς τα ελληνικά Α.Ε.Ι. Ως αποτέλεσμα, όλα τα Προγράμματα Σπουδών του απολαμβάνουν πλήρη ακαδημαϊκή αναγνώριση αλλά και επαγγελματική κατοχύρωση. Σε αυτή τη σημαντική αναγνώριση παίζει ρόλο το γεγονός πως τα αρμόδια επαγγελματικά σώματα (π.χ. τεχνικά επιμελητήρια, επαγγελματικοί σύλλογοι), στην Κύπρο, στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν τα ακαδημαϊκά προσόντα του Πανεπιστημίου και παρέχουν σχετικά επαγγελματικά δικαιώματα στους απόφοιτους.

Το Πανεπιστήμιο Frederick διαθέτει εξ ολοκλήρου ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για την υποστήριξη των διάφορων προγραμμάτων σπουδών που προσφέρει στη Λευκωσία και τη Λεμεσό, με άρτια εξοπλισμένα εξειδικευμένα εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας και σεμιναρίων και χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας. Διαθέτει επίσης ερευνητικές ομάδες σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του, πολλές από τις οποίες διαπρέπουν διεθνώς. Έτσι οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν σε ερευνητικά έργα που βρίσκονται στο προσκήνιο της διεθνούς έρευνας, με βάση τον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση που το χαρακτηρίζει είναι άλλο ένα από τα μυστικά πίσω από την επιτυχημένη πορεία του. Στόχος του είναι να βοηθήσει κάθε φοιτητή του να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, να αναπτύξει τα ταλέντα και τις ικανότητές του και να πραγματώσει τα όνειρά του. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναπτυχθεί υπηρεσίες που στηρίζουν τους φοιτητές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις σπουδές τους, με σκοπό να ενισχύσουν την ακαδημαϊκή, την προσωπική και την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

Επιπλέον, όλοι οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές απολαμβάνουν τα οφέλη από μια σειρά από προπαρασκευαστικά μαθήματα για να αρχίσουν ομαλά τις σπουδές τους, ένα Πρόγραμμα Υποδοχής και Ενημέρωσης Νεοεισερχόμενων Φοιτητών κατά τη διάρκεια του οποίου οι φοιτητές ενημερώνονται για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη φοίτησή τους καθώς και τις υπηρεσίες του Γραφείου Στέγασης και Διαμονής που προσφέρει καθοδήγηση στην εξεύρεση κατάλληλων καταλυμάτων σε πολύ κοντινή απόσταση από το Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με ιδιώτες. Επιπρόσθετα, στη Λευκωσία έχει εξασφαλιστεί άδεια για ανέγερση φοιτητικών εστιών ενώ στη Λεμεσό διατίθενται δωμάτια σε ολοκαίνουριες φοιτητικές εστίες.

Μέσω της καινοτομίας «Ενεργοί Φοιτητές», το Πανεπιστήμιο Frederick έχει προχωρήσει στη δημιουργία ειδικών μονάδων που προσφέρουν μη-τυπική εκπαίδευση και προωθούν την βιωματική εμπλοκή των φοιτητών του σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, προγράμματα και μαθησιακές εμπειρίες. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τη θεωρία στην πράξη σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και να έρθουν σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς. Η πρωτοβουλία «Ενεργοί Φοιτητές» έχει βραβευθεί στα πρώτα Education Leaders Awards στην Κατηγορία «Βέλτιστη Μαθησιακή Εμπειρία».

Louca Photographic Studios

Μερικά ενδεικτικά παραδείγματα των ειδικών μονάδων (Units) του Πανεπιστημίου Frederick είναι: Το εργαστήριο Κινητών Συσκευών Mobile Devices Laboratory-MDL που ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών και εφαρμογών που σχετίζονται με το διαδίκτυο, τις έξυπνες (κινητές) συσκευές, τα κοινωνικά δίκτυα, τεχνολογίες διεπαφής του ανθρώπου με το περιβάλλον και συσκευές φυσικής αλληλεπίδρασης, το eHealth Lab- Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Υγείας, που διεξάγει έρευνες και εκπαιδεύει τους φοιτητές στον χώρο των εφαρμογών πληροφορικής στην υγεία και το νεοσύστατο εργαστήριο Creative Lab, όπου οι φοιτητές εμπλέκονται σε εφαρμοσμένα σχεδιαστικά projects σε ένα ευρύ φάσμα της οπτικής επικοινωνίας. Ακόμα, σε λειτουργία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, το Frederick University Formula Racing Team, που συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student με το δικό του αγωνιστικό μονοθέσιο αυτοκίνητο τύπου Formula, το FREDMUN- Frederick Model United Nations, του Τμήματος Νομικής, που περιλαμβάνει ειδικά εργαστήρια προσομοίωσης των τρόπων εργασίας στα θεσμικά όργανα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το Σχολείο της Φύσης και η Ακαδημία Ρομποτικής.

Louca Photographic Studios

Η ίδια ανθρωποκεντρική προσέγγιση συνεχίζεται και στο ζήτημα των διδάκτρων με το Πανεπιστήμιο Frederick να προσφέρει ειδικά μειωμένα δίδακτρα σε φοιτητές από την Ελλάδα. Επίσης παρέχει σε φοιτητές υποτροφίες βάσει της επίδοσής τους και της διάκρισής τους στον αθλητισμό καθώς και σχέδια οικονομικής βοήθειας με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Στην περίπτωση, δε, μετεγγραφής ή μεταφοράς μαθημάτων από άλλο αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό ίδρυμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για καθοδήγηση στους λειτουργούς του Γραφείου Εισδοχής.

Το 2020 επεφύλασσε ένα από τα πιο “σκληρά” τεστ για όλους μας, μα και σε αυτή την περίπτωση το Πανεπιστήμιο Frederick απέδειξε την αξία του για μία ακόμα φορά. Στο Εαρινό Εξάμηνο 2020 προσάρμοσε τον τρόπο διδασκαλίας ώστε να διασφαλίσει την ολοκλήρωσή του με απόλυτη επιτυχία μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ενώ εξακολουθούσε να προσφέρει πολύπλευρη στήριξη στους φοιτητές του. Έτσι μπορεί να εγγυάται ότι κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές θα αρχίσουν, θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους με βάση τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσει την ομαλή τους ένταξη στην κοινότητά του και την αδιάλειπτη συνέχιση της ακαδημαϊκής τους πορείας, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και ακολουθώντας αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγείας. Έτσι το Χειμερινό Εξάμηνο 2020 οι φοιτητές θα έχουν την επιλογή της φυσικής ή διαδικτυακής παρουσίας στα μαθήματα.

Όλα τα παραπάνω είναι μονάχα μερικά από τα χαρακτηριστικά του Πανεπιστημίου Frederick που του έχουν χαρίσει μια θέση στα κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης. Μάθε ακόμα περισσότερα και σχεδίασε τις σπουδές σου.

Το Πανεπιστήμιο Frederick διατηρεί μακρόχρονη παρουσία στην Ελλάδα με γραφείο διασύνδεσης στο κέντρο της Αθήνας, στελεχωμένο από εξειδικευμένους λειτουργούς του Πανεπιστημίου για παροχή ενημέρωσης και εξυπηρέτηση των εξ Ελλάδος φοιτητών. Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα σπουδών και τις προσφερόμενες υποτροφίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 3311288 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.frederick.ac.cy.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα