Βάσεις 2019: Ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες – Πώς θα αποκτήσετε πρόσβαση στα αποτελέσματα

Βάσεις 2019: Ανακοινώνονται τις επόμενες μέρες – Πώς θα αποκτήσετε πρόσβαση στα αποτελέσματα
Ανάρτηση αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων Eurokinissi

Εντός των ημερών θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας. Πού θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα και πώς μπορούν οι υποψήφιοι να τα δουν.

Τέλος θα δοθεί στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους τις επόμενες μέρες, με την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας. Οι βάσεις των φετινών Πανελληνίων θα ανακοινωθούν στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας.

Σύμφωνα με το alfavita.gr, αναμένονται, πάντως, εκπλήξεις και ανατροπές σε αρκετά από τα επιστημονικά πεδία, καθώς η φετινή χρονιά συνοδεύθηκε από κομβικές και δομικές αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη: τα ΤΕΙ καταργήθηκαν, ενώ πλήθος νέων σχολών και τμημάτων εντάχθηκαν στο νέο μηχανογραφικό δελτίο.

Επίσης, οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων και της σημαντικής μείωσης των αριστούχων στα περισσότερα μαθήματα. Η πτώση φαίνεται να επηρεάζει και τις περιζήτητες σχολές, οι οποίες μέχρι σήμερα διατηρούσαν ψηλά τον πήχη των μορίων.

Πώς θα αποκτήσετε πρόσβαση στα αποτελέσματα

Από τη στιγμή που το υπουργείο Παιδεία θα ανακοινώσει τις βάσεις, οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ειδική πλατφόρμα results.it.minedu.gov.gr, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μπουν στην παραπάνω ιστοσελίδα και να πληκτρολογήσουν:

1. Τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους

2. Τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο)

Τα αποτελέσματα θα σταλούν, επίσης, ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να προωθηθούν στα σχολεία και να αναρτηθούν στα Λύκεια της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα