Χωρίς θέρμανση το 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

Χωρίς θέρμανση το 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
alfavita.gr

Η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τις συνθήκες που επικρατούν στο εν λόγω σχολείο.

«Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών έχουμε την υποχρέωση, τόσο απέναντι στα παιδιά όσο και στους γονείς τους, να σάς ενημερώσουμε για το πρόβλημα θέρμανσης που χρονίζει στο σχολείο μας.

Πιο αναλυτικά:

α) τον Σεπτέμβρη του 2018, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ενημερώθηκαν από τον διευθυντή του σχολείου μας, ότι ο λέβητας έχει παρουσιάσει πρόβλημα λειτουργίας και παρόλα αυτά το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί ακόμα.

β) δύο μήνες μετά την αρχική ενημέρωση του Δήμου Αθηναίων, και συγκεκριμένα στα μέσα Νοεμβρίου 2018, ζητήσαμε από κοινού με τον Σύλλογο Διδασκόντων να επισκεφτούμε τον κ. Γιώργο Αποστολόπουλο, Αντιδήμαρχο Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων, ώστε να τού θέσουμε το πρόβλημα δια ζώσης.

γ) μετά από δύο βδομάδες, δηλαδή στα τέλη Νοεμβρίου 2018, και εφόσον δεν υπήρχε καμία ανταπόκριση στο αίτημά μας για την οργάνωση κάποιας συνάντησης, αντιπροσωπία τόσο του Συλλόγου των Διδασκόντων όσο και των Γονέων μετέβη στο γραφείο του κ. Αποστολόπουλου αλλά δεν κατάφερε να τον συναντήσει.

δ) μετά από συνεχείς οχλήσεις καταφέραμε, εν τέλει, να τον συναντήσουμε στις αρχές Δεκέμβρη 2018 και όταν η κατάσταση στο σχολείο είχε γίνει ήδη τραγική.

ε) στις 11 Δεκεμβρίου 2018, το συνεργείο του εργολάβου συντήρησης επισκέφτηκε το σχολείο μας, όπου διέγνωσε ότι ο ανιχνευτής αερίου χρήζει αντικατάστασης, αλλά παρόλα αυτά μάς διαβεβαίωσε εγγράφως ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα λειτουργίας ή/και ασφάλειας. Σύμφωνα με τα παραπάνω ο λέβητας τέθηκε σε λειτουργία.

στ) στις 31 Ιανουαρίου 2019, (δηλαδή 55 ημέρες αργότερα) προσήλθε στο σχολείο συντηρητής με τον οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Αθηναίων και μετά από αυτοψία που έκανε, γνωμοδότησε ότι «εάν δεν αντικατασταθεί ο ανιχνευτής, ο λέβητας δεν πρέπει να τεθεί σε λειτουργία» καθώς τίθεται θέμα ασφαλούς λειτουργίας του.

Έκτοτε, και παρότι έχει ήδη παρέλθει μια βδομάδα, δεν έχουμε λάβει κάποια διαβεβαίωση για το χρονικό ορίζοντα επίλυσης του προβλήματος.

Συνοψίζοντας, παρότι το πρόβλημα έχει διαγνωστεί από τον Σεπτέμβρη του 2018, ούτε ο εργολάβος συντήρησης ούτε οι συνεργάτες του Δήμου Αθηναίων που πιστοποιούν την εύρυθμη λειτουργία του λέβητα έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστεί τόσο η θέρμανση του σχολείου όσο και  η ασφάλεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Ως συνέπεια όλων των παραπάνω σας ενημερώνουμε ότι εφόσον το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται αναγκαζόμαστε τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 να δημοσιοποιήσουμε το θέμα καταφεύγοντας στα ΜΜΕ και σάς καλούμε να καλύψετε δημοσιογραφικά τη διαμαρτυρία μας που θα πραγματοποιηθεί έξω από το σχολείο στις 8.00 π.μ.         

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 91ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

O Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, έχοντας συμμετάσχει σε όλες τις παραπάνω ενέργειες και συναντήσεις, στηρίζει τη δράση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη δημοσιοποίηση του θέματος με σκοπό την επίλυσή του.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Πίτσα με ανανά: Κι όμως, είναι ελληνική πατέντα
«Η ζωή σου είναι η δική σου ζωή -μην την αφήσεις να τσακιστεί σε μια φτηνή υποταγή»
Απλή συνταγή: Κέικ μπανάνας με κρέμα βανίλιας

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version