Ζαχαράκη για τηλεκπαίδευση: Δεν θα προσμετρηθούν απουσίες

Ζαχαράκη για τηλεκπαίδευση: Δεν θα προσμετρηθούν απουσίες
Σοφία Ζαχαράκη Eurokinissi

Τεχνικά ζητήματα στη λειτουργία του σύστηματος τηλεκπαίδευσης. Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν απουσίες για τους μαθητές που δεν συνδέθηκαν σήμερα.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν με το σύστημα τηλεκπαίδευσης της Cisco (Webex) πολλοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου διάφορων περιοχών της χώρας, κατά την πρώτη μέρα των μαθημάτων εξ αποστάσεως.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 08:00 και στις 08:30 το πρωί της Δευτέρας (09/11), ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα “κατέρρευσε” από τη δεύτερη κιόλας ώρα λειτουργίας του και, έτσι, μόνο οι μαθητές της πρώτης ώρες κατάφεραν να παρακολουθήσου το μάθημά τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε σχετικά: “Λόγω τεχνικού ζητήματος της εταιρείας (σ.σ. Cisco) δεν μπόρεσαν μαθητές να κάνουν σήμερα το μάθημά τους”.

Η κ. Ζαχαράκη επεσήμανε ότι δεν θα προσμετρηθούν οι απουσίες σήμερα για τους μαθητές, καθώς προσπάθησαν αλλά δεν κατάφεραν να μπουν στην ηλεκτρονική τους τάξη.

Όπως σημείωσε η υφυπουργός, η εταιρεία κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλύσει το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε, και το οποίο, όπως είπε, αφορά γενικότερα την Ευρώπη.

Τέλος, τόνισε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και γενικότερα οι πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας λειτουργούν κανονικά.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα