Παραιτήθηκε ο Γερουλάνος. Εισβολή κουκουλοφόρων ληστών στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Παραιτήθηκε ο Γερουλάνος. Εισβολή κουκουλοφόρων ληστών στο μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας
Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, με θέμα τις καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012. (EUROKINISSI // ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Καταιγιστικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Ηχηρή παραίτηση Παύλου Γερουλάνου μετά από την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ανυπολόγιστης αξίας εκθέματα εκλάπησαν (Vid)

Την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, υπέβαλε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή την ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που πραγματοποιήθηκε στις 07.30 το πρωί της Παρασκευής.

Ο υπουργός Πολιτισμού ήδη μεταβαίνει στην Αρχαία Ολυμπία. Ωστόσο, τη διαβεβαίωση πως ο πρωθυπουργός, ο οποίος μελετά τους λόγους παραίτησης του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, σύντομα θα αποφασίσει εάν θα την κάνει δεκτή έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής μιλώντας στον ΣΚΑΪ,, λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

Η ληστεία σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής, την ώρα που γυναίκα υπάλληλος φύλαξης πήγε να ανοίξει το μουσείο και μόλις είχε απενεργοποιήσει τον συναγερμό.

Οι δύο δράστες που φορούσαν κουκούλες την ώρα που χτυπούσε την κάρτα της, την απείλησαν με πιστόλι.

Εν συνεχεία, την ακολούθησαν στο εσωτερικό του μουσείου, ενώ την έδεσαν σε μία καρέκλα και ανενόχλητοι αφαιρούσαν αντικείμενα ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας. 

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν από τις προθήκες του Μουσείου περίπου 60 – 65 αντικείμενα. Μεταξύ αυτών και αντικείμενα, χάλκινα και πήλινα, όλα μεγάλης αξίας, αλλά και ένα χρυσό δαχτυλίδι.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσο διέφυγαν οι αδίστακτοι δράστες, ωστόσο, εκτιμάται ότι είχαν κάποιο όχημα παρκαρισμένο κοντά στο Μουσείο.

Στο μουσείο σπεύδει η προϊστάμενη αρχαιοτήτων, προκειμένου να ενημερωθεί για την κλοπή, ενώ εκτιμάται οι απώλειες σε ιστορικά εκθέματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερες από τις ήδη καταγεγραμμένες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα