Διάσκεψη ΟΗΕ για το Κλίμα: "Ναι" 200 χωρών στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού

Διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στην Πολωνία
Διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα στην Πολωνία AP

Οι χώρες ωστόσο δεν ανέλαβαν νέες δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή των στόχων τους για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι εκπρόσωποι 200 χωρών που συνήλθαν στην Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP24) στο Κατοβίτσε της Πολωνίας υιοθέτησαν το Σάββατο τους κανόνες εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κατά την διάσκεψη, η οποία ολοκληρώθηκε με καθυστέρηση 24 ωρών, οι χώρες δεν ανέλαβαν ωστόσο νέες δεσμεύσεις για αναπροσαρμογή των στόχων τους για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, παρά το γεγονός ότι οι αναληφθείσες δεσμεύσεις αποδεικνύονται ανεπαρκείς απέναντι στην απορρύθμιση του κλίματος.

ADVERTISING

Έπειτα από συνομιλίες δύο εβδομάδων και εργασία δύο ετών, οι χώρες ξεπέρασαν τις πολιτικές διαφορές τους και συμφώνησαν σε ένα λεπτομερέστερο πλαίσιο για την υλοποίηση της συμφωνίας του Παρισιού που έχει ως στόχο τον περιορισμό της ανόδου της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά «αρκετά λιγότερο» από 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συναγερμός για την κλιματική αλλαγή: "Η κατάσταση δεν ήταν ποτέ τόσο σοβαρή"

Βρυξέλλες: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

ΟΗΕ: 2018, η τέταρτη πιο ζεστή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

SHARE:

24Media Network