Φάλαινα πέθανε αφού κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες

Το άτυχο θηλαστικό δεν κατάφερε να επιβιώσει έχοντας 80 σακούλες πλαστικού στο στομάχι του
Το άτυχο θηλαστικό δεν κατάφερε να επιβιώσει έχοντας 80 σακούλες πλαστικού στο στομάχι του TWITTER

Ούτε μία, ούτε δύο... Ογδόντα πλαστικές σακούλες στο στομάχι της, καταδίκασαν σε θάνατο μια άτυχη αρσενική φάλαινα που ξεβράστηκε σε παραλία της Ταϊλάνδης, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των τοπικών αρχών να την σώσουν από αυτό το φριχτό θάνατο.

Μια φάλαινα πιλότος πέθανε στα ανοικτά της νότιας Ταϊλάνδης αφού κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της χώρας.

Η φάλαινα έκανε εμετό πέντε σακούλες κατά τη διάρκεια της μάταιης προσπάθειας που κατέβαλαν αξιωματούχοι να την σώσουν σε ένα κανάλι στην επαρχία Σόγνκλα.

ADVERTISING

Οι σακούλες, που ζύγιζαν περίπου 8 κιλά, εμπόδιζαν τη φάλαινα να τραφεί κανονικά, δήλωσε ένας βιολόγος. «Αν έχεις 80 πλαστικές σακούλες στο στομάχι σου, πεθαίνεις», εξήγησε ο Τον Ταμρονγκναουσαβάτ.

Η μικρή, αρσενική φάλαινα- πιλότος εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση και χωρίς να είναι σε θέση να κολυμπήσει στο κανάλι Να Ταπ την προηγούμενη Δευτέρα. Περιβαλλοντολόγοι χρησιμοποίησαν βάρκες για να τη βοηθήσουν να παραμείνει στην επιφάνεια και ύψωσαν ένα σκίαστρο για να την προστατεύσουν. Επί μία εβδομάδα προσπαθούσαν να την σώσουν, όμως τελικά πέθανε την Παρασκευή το απόγευμα.

Πρόσφατη έκθεση προειδοποίησε ότι η ποσότητα των πλαστικών στους ωκεανούς θα τριπλασιαστεί στην επόμενη δεκαετία, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό τους.

Στην Ταϊλάνδη η κατανάλωση πλαστικών σακουλών είναι μεγάλη, γεγονός που ώθησε τον προηγούμενο μήνα την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώσει ότι εξετάζει να επιβάλει φόρο στη χρήση τους. Κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη εκατοντάδες θαλάσσια ζώα πεθαίνουν εξαιτίας των πλαστικών σακουλών που καταλήγουν στη θάλασσα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καρέτα-καρέτα: Απειλείται ο γηραιότερος κάτοικος των ελληνικών θαλασσών

Πιες τον καφέ σου... αλλιώς: Οι Έλληνες καταναλώνουμε πάνω από 300 εκατ. πλαστικά ποτήρια το χρόνο

Αυτά είναι τα δέκα πλαστικά είδη που μπλοκάρει η Κομισιόν

Ήρθαν τα καλαμάκια χωρίς πλαστικό

SHARE:

24Media Network