Η κλιματική αλλαγή θα σβήσει από το χάρτη τις Κυκλάδες

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις Κυκλάδες

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις για την ελληνική επικράτεια, σύμφωνα με εφιαλτικό σενάριο του National Geographic.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί γεγονός και οι επιπτώσεις της είναι πια εμφανείς ανεξαρτήτως εποχής. Το National Geographic χαρτογράφησε τι επιπτώσεις που θα έχει σε κάθε ήπειρο το ενδεχόμενο το επίπεδο της θάλασσας να ξεπεράσει τα 66 μέτρα σε ύψος, περιγράφοντας και ένα σενάριο κάθε άλλο παρά ευοίωνο και για την Ελλάδα.

Οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Βόρειο και Νότιο Πόλο απειλούνται με αφανισμό με την Αφρική να εμφανίζεται πιο τυχερή επειδή έχει αλλάξει η μορφολογία της.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Ρίγα, το Λονδίνο και η Βενετία θα «πνιγούν», το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα εξαφανιστεί όπως και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, τα οποία θα βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όσον αφορά στην Αμερική, οι αλλαγές στην ανατολική ακτή θα είναι θεαματικές, καθώς περιοχές όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη θα ζήσουν στιγμές που έχουμε δει στην ταινία «Μετά την επόμενη μέρα».

Στον χάρτη που ακολουθεί, είναι εμφανές ότι λείπουν σχεδόν όλες οι Κυκλάδες που σύμφωνα με την έρευνα βρίσκονται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής και απειλούνται προς εξαφάνιση.

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις Κυκλάδες
Η κλιματική αλλαγή απειλεί τις Κυκλάδες
Πηγή: 

Χάρτης: National Geographic, cyclades24.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κλιματική Αλλαγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διάσκεψη ΟΗΕ για το Κλίμα: "Ναι" 200 χωρών στο πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας του Παρισιού

Κλιματική αλλαγή: H Hinda δεν έχει ούτε 1,5°C διορία

Kλιματική αλλαγή: Αύξηση θερμοκρασίας, κίνδυνοι πλημμυρών- φωτιάς

SHARE: