Η Ναόμι Κλάιν τάσσεται στο πλευρό του ΜέΡΑ25

Η Ναόμι Κλάιν τάσσεται στο πλευρό του ΜέΡΑ25
Ναόμι Κλάιν ASSOCIATED PRESS

Με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις με σύνθημα "Όχι στις εξορύξεις" και το κάλεσμα που απηύθυνε το ΜέΡΑ25, η Ναόμι Κλάιν έστειλε μήνυμα μέσω του οποίου εκφράζει την υποστήριξή της προς το κόμμα.

Με νέα ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 δήλωσε τη στήριξη και τη συμμετοχή του στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 1η Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα με σύνθημα “Όχι στις εξορύξεις”, που διοργανώνεται ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή.

Η Ναόμι Κλάιν, Καναδή δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβίστρια του αποκαλούμενου κινήματος εναντίον της παγκοσμιοποίησης, έστειλε μήνυμα όπου εκφράζει την υποστήριξή της στους βουλευτές του ΜέΡΑ25. Αναλυτικά το μήνυμα:

“Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επιτάχυνσης της κλιματικής αλλαγής.

Οι αγρότες σας υποφέρουν από την παρατεταμένη ξηρασία και έχετε χάσει πολλές ζωές από τις πυρκαγιές. Ως παραθαλάσσιο έθνος, είστε ακόμη αντιμέτωποι με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να περάσουν τα σύνορα και να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ξεπερνάει τα όρια της λογικής να τάσσεστε υπέρ των εξορύξεων πετρελαίου, θέτοντας σε κίνδυνο εύθραυστα οικοσυστήματα τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στέκομαι δίπλα στο ΜέΡΑ25, ως το μοναδικό κόμμα που αντιστέκεται σθεναρά σε αυτή την απερίσκεπτη νομοθεσία. Καλώ όλους τους νομοθέτες να ακούσουν τη λογική και τα παιδιά σε όλο τον κόσμο που διαδηλώνουν για το κλίμα και να ταχθούν δίπλα στο ΜέΡΑ25.

Επειδή το σπίτι μας φλέγεται και έχουμε ένα πολύ μικρό παράθυρο για να βγάλουμε τις φλόγες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα