Η "ομορφιά" ενός πλανήτη που καταστρέφεται

Η "ομορφιά" ενός πλανήτη που καταστρέφεται

Ημέρες παγκόσμιας οικολογικής κρίσης μέσα από τα μάτια ενός κορυφαίου φωτογράφου, του Henry Fair. Δείτε τις ασύλληπτες φωτογραφίες ενός πρωτότυπου λευκώματος καλλιτεχνικής έκφρασης

Το περιβάλλον εκπέμπει SOS και πλήθος επιστημόνων επισημαίνουν την ανάγκη διάσωσης της ανθρωπότητας από τις επικείμενες κατακλυσμιαίες αλλαγές του κλίματος.

Όπως προκύπτει από έρευνα που εκπονήθηκε πρόσφατα από 1.360 ειδικούς επιστήμονες σε 95 χώρες, ο αυξανόμενος ανθρώπινος πληθυσμός έχει μολύνει ή υπερ - εκμεταλλευτεί μέσα στα τελευταία 50 χρόνια τα δύο τρία των οικολογικών συστημάτων από τα οποία εξαρτάται η ζωή. Από την καθαρή ατμόσφαιρα, μέχρι το νερό που πίνουμε.

ADVERTISING

Η εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας και η κάθε είδους ατμοσφαιρική ρύπανση υποθηκεύει το μέλλον της ανθρώπινης ζωής, ενώ πλέον τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού στέκονται αμήχανα, μπροστά στη δραματική εξέλιξη.

Στα μάτια ενός καλλιτέχνη όμως, ακόμα και η καταστροφή... αποτελεί πηγή έμπνευσης και ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσει οικολογικά την παγκόσμια συνείδηση.

Ο φωτογράφος J Henry Fair βρέθηκε σε περιοχές, αμέσως μετά τον αποδεκατισμό των ενεργειακών τους πόρων και και την απόλυτη υποβάθμιση του φυσικού τους κάλλους.

Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Περιοχές που έχουν πληγεί από νάρκες, τοξική λάσπη, ακόμα και από την άντληση πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού συγκεντρώθηκαν σε ένα σπάνιο λεύκωμα, με τον τίτλο " The Day after Tomorrow , Images of Our Earth in Crisis", από τις εκδόσεις powerHouse Books, ενώ παρακάτω έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ορισμένες από αυτές.

Αποκόλληση μέρους βουνού κοντά στο Kayford Mountain, στη Βιρτζίνια

Η

Τοξικά νερά στη Geismar, στη Λουιζιάνα

Η
Η
Η

Μολυσμένα νερά στην περιοχή Darrow, στη Λουιζιάνα

Η

Πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού

Η

Αγνωστη τοποθεσία

Η

Τοξική μόλυνση υδάτων στη Φλόριντα

Η

Βιομηχανική μόλυνση στο νησί Zug, στο Μίσιγκαν

Η

Τοξικά νερά στην Gramercy, στη Λουιζιάνα

Η

Μολυσμένα νερά στην Tonawanda, στη Νέα Υόρκη

Η

Πηγή: powerhousearena.com

SHARE:

24Media Network