Μ. Θεοδωρακόπουλος: Η Ελληνικός Χρυσός, ουδέποτε παρανόμησε

ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές καλούν στο ΥΠΑΠΕΝ  η Επιτροπή Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική Αττικής ,στον σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι και πορεία προς το ΥΠΑΠΕΝ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
ΑΘΗΝΑ-Συγκέντρωση ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές καλούν στο ΥΠΑΠΕΝ η Επιτροπή Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και η Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική Αττικής ,στον σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι και πορεία προς το ΥΠΑΠΕΝ.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στις Σκουριές δηλώνει έκπληκτος με την απόφαση Σκουρλέτη και τονίζει πως η Ελληνικός Χρυσός θα υπερασπισθεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει τόσο την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά της στην περιοχή

«Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα για την απόφαση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να προχωρήσει σε αναστολή των τεχνικών μελετών Σκουριών και τμήματος της Ολυμπιάδος για λόγους, όπως αναφέρει, "παράβασης των όρων των τεχνικών μελετών", αναφέρει ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος, διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος της Ελληνικός Χρυσός, απαντώντας σε δημοσιογράφους με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση του κ. Σκουρλέτη να παγώσει τις εργασίες.

«Η Ελληνικός Χρυσός, ουδέποτε παρανόμησε και βρίσκεται τώρα σε φάση αξιολόγησης της υπουργικής απόφασης, με την οποία διαφωνούμε και η οποία θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση 5.000 κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής. Σε κάθε περίπτωση όμως η Ελληνικός Χρυσός θα υπερασπισθεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει τόσο την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά της στην περιοχή και στους κατοίκους της, όσο και τις δουλειές χιλιάδων ανθρώπων που απασχολούνται σε αυτήν», κατέληξε ο Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος.

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Σκουρλέτη

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εξέλιξη αναφορικά με την παύση των εργασιών στις Σκουριές και την αταλάντευτη προσήλωση της κυβέρνησης στην τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος, όπως τόνιζαν οι κυβερνητικές πηγές. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον υπουργό για την προσπάθειά του, δηλώνοντας ότι «όταν υπάρχει βούληση, υπάρχει και ο τρόπος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα προκειμένου να συζητηθούν οι περαιτέρω πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσός Χαλκιδική
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκουρλέτης: Προσωρινή διακοπή των εργασιών στις Σκουριές

Συνάντηση Πάνου Σκουρλέτη με τον πρέσβη των ΗΠΑ, David D. Pearce στην Αθήνα

SHARE:

24Media Network