Νέα Ζηλανδία: Χιλιάδες στρέμματα υδροβιότοπων χάθηκαν σε 20 χρόνια

Νέα Ζηλανδία: Χιλιάδες στρέμματα υδροβιότοπων χάθηκαν σε 20 χρόνια
Yδροβιότοπος. Φωτογραφία αρχείου shutterstock

Τεράστια μείωση εκτάσεων του οικοσυστήματος τα τελευταία 20 χρόνια στη Νέα Ζηλανδία. Τι δείχνουν τα στοιχεία νέας μελέτης.

Μεγάλες εκτάσεις του οικοσυστήματός της έχει χάσει η Νέα Ζηλανδία τις τελευταίες δύο δεκαετίες, γεγονός που απειλεί την ζωή των οργανισμών που κατοικούν σε αυτό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι υδροβιότοποι θεωρούνται ως “υψηλής αξίας” οικοσυστήματα για τη Νέα Ζηλανδία και αποτελούν το “σπίτι” πολλών υπό εξαφάνιση ειδών, ενώ είναι σημαντικοί και για την διατήρηση της ποιότητας του νερού και για την μείωση των αερίων στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με τον John R Dymond, συγγραφέα της μελέτης, η έρευνα χρησιμοποίησε τεχνολογίες χαρτογράφησης ώστε να εντοπίσουν και να παρακολουθούν τις περιοχές που αποτελούνται από υδροβιότοπους.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν έδειξαν πως 6.000 εκτάρια έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία 20 χρόνια. Μπορεί να μην ακούγεται ως κάτι τεράστιο, αλλά αντιπροσωπεύει μια τάση, προσθέτει ο ερευνητής.

Το προηγούμενο έτος, η Κυβέρνηση της χώρας εισηγήθηκε περιβαλλοντικούς ανασχηματισμούς, συμπεριλαμβάνοντας την απαγόρευση να τίθενται οι υδροβιότοποι σε υποβιβασμό.

Το Υπουργείο Γεωργίας θα εξετάσει από τον επόμενο χρόνο, τι ακριβώς επιταχύνει και επιδρά σε αυτή τη μείωση εκτάσεων, όπου κατά την άποψη του ερευνητή, σημαντικό παράγοντα αποτελούν οι γεωργικές πρακτικές.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα