Ώρα της Γης 2021: Εντυπωσιακές εικόνες – Η Ελλάδα έστειλε ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον

Ώρα της Γης 2021: Εντυπωσιακές εικόνες – Η Ελλάδα έστειλε ηχηρό μήνυμα για το περιβάλλον

Η Ελλάδα συμμετείχε στην πρωτοβουλία "Ώρα της Γης 2021" που έχει καθιερώσει το WWF. Ένωσε τη φωνή της με όλο τον κόσμο, στέλνοντας ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα.

Χιλιάδες πολίτες, φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα συμμετείχαν το βράδυ του Σαββάτου στην πρωτοβουλία “Ώρα της Γης 2021” που έχει καθιερώσει το WWF, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα από τις 20:30 έως και τις 21:30.

Τι είναι η “Ώρα της Γης”

Η “Ώρα της Γης” είναι μία παγκόσμια δράση που διοργανώνεται από το WWF μία φορά τον χρόνο στα τέλη Μαρτίου. Ξεκίνησε το 2007 από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, σημειώνοντας εντυπωσιακή επιτυχία και έκτοτε κάθε χρόνο με αυτό τον τρόπο ενθαρρύνονται οι άνθρωποι, οι κοινότητες, οι επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς, να σβήνουν τoν μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για εξήντα λεπτά, από τις 8:30 μμ έως τις 9:30 μμ, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η συμμετοχή της Ελλάδας

Η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα, ένωσαν τη «φωνή» τους με όλο τον κόσμο, στέλνοντας ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα.

Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης συμμετείχε και η Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο έσβησαν συμβολικά, από τις 8:30 μμ έως τις 9:30 μμ, καθώς και η Βουλή των Ελλήνων.

«Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι υποχρέωση όλων μας» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε ανάρτησή της στο Twitter με την ευκαιρία της παγκόσμιας συμβολικής δράσης της WWF Greece για την προστασία του περιβάλλοντος «Η ώρα της Γης», στην οποία συμμετέχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η Κυρία Σακελλαροπούλου: «Κάνε μια νέα αρχή!». Συμμετέχουμε στην παγκόσμια συμβολική δράση της @WWFGreece για την προστασία του περιβάλλοντος «Η Ώρα της Γης» και σβήνουμε τα φώτα του Προεδρικού Μεγάρου για μια ώρα. Η αντιμετώπιση της κλίματικής κρίσης είναι υποχρέωση όλων μας. #Connect2Earth #EarthHour

Το Προεδρικό Μέγαρο

Η Ακρόπολη

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Δημαρχείο Αθηνών

Η Βουλή των Ελλήνων

Δείτε πλάνα από την “Ώρα της Γης” στη Ρωσία:

Η "Ώρα της Γης" στη Ρωσία 2021 @ Dmitri Lovetsky / Associated Press

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα