Ποιος είναι ο “λιθόκερος” που εντοπίστηκε στη Λαμία

Ποιος είναι ο “λιθόκερος” που εντοπίστηκε στη Λαμία
lamiareport.gr

Νέα εμφάνιση έκανε στη Λαμία ο περίφημος "λιθόκερος". Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του εντόμου που μοιάζει με γιγάντια κατσαρίδα.

Στην περιοχή της Λαμίας φαίνεται να έχει εγκατασταθεί μόνιμα ο – γνωστός πλέον – “λιθόκερος”, το μεγαλύτερο υδρόβιο σαρκοφάγο έντομο.

Πρόκειται για ένα έντομο με την επιστημονική ονομασία Lethocerus patruelis, Belostomatidae και μήκος που φτάνει τα 10 – 12 εκατοστά, και μοιάζει σαν γιγάντια κατσαρίδα. Λόγω του μεγέθους του, δεν είναι εύκολο να περάσει απαρατήρητο και ειδικά σε μέρη που δεν υπάρχουν βάλτοι ή έστω λιμνάζοντα νερά.

Ο “λιθόκερος” δεν είναι επικίνδυνος για τον άνθρωπο, ωστόσο τσιμπάει, και το δηλητήριό του προκαλεί έντονο ερεθισμό, ενώ είναι θανατηφόρο για μικρά οστρακόδερμα, ψαράκια και αμφίβια που αποτελούν την τροφή του.

Οι εμφανίσεις του εντόμου που έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής είναι ολοένα και περισσότερες, με την παρουσία του να καταγράφεται πλέον και εκτός κέντρου της Λαμίας.

Το βράδυ της Κυριακής, ο “λιθόκερος” έκανε την εμφάνισή του και στην Κοινότητα Σταυρού, σύμφωνα με το lamiareport.gr, λίγες μόνο ημέρες μετά την καταγραφή του στο κέντρο της Λαμίας, με την πρώτη του εμφάνιση να είναι έξω από το δημαρχείο.

Κάτοικος το εντόπισε σε αυλή σπιτιού και το φωτογράφησε, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται στο Σταυρό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα