Πώς με μια απλή πράξη μπορείς να συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος

Πώς με μια απλή πράξη μπορείς να συμβάλεις στην προστασία του περιβάλλοντος

Το νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Karabinis Medical «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας», η συνεργασία με το Ελληνικό Φαρμακείο και ‘’Πώς μπορείς κι εσύ να γίνεις μέρος της προσπάθειας’’.

Έχοντας διαγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στον επιχειρηματικό στίβο, η εταιρεία, πρωτοτυπεί με μία ακόμη σημαντική κίνηση κοινωνικής προσφοράς με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας». Αναγνωρίζοντας την σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος ως βασικό πυλώνα υγιούς και αειφόρου ανάπτυξης και θέλοντας να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες επιχειρήσεις, προχωρά σε μια απλή αλλά μεγάλης σημασίας πράξη η οποία μπορεί να φέρει μια μεγάλη αλλαγή.

Η Karabinis Medical SA, είναι μια παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής, και διαγνωστικών ιατρικών συσκευών που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 1967. Σκοπός της εταιρείας είναι μέσω αυτού του προγράμματος να αναδείξει την αξία της ανακύκλωσης, μια διαδικασία η οποία αφορά τον καθένα μας και αποτελεί απόλυτο ζήτημα συλλογικής αλλά κυρίως ατομικής υπευθυνότητας, καθώς ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει. Αρκεί το μήνυμα για την ανάγκη ανακύκλωσης να περάσει σε όλους και οι σχετικές κινήσεις να αποτελούν καθημερινή μας μέριμνα.

Η εταιρεία Karabinis Medical, με αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον και την κοινωνία, υλοποιεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας», μια πρωτοβουλία της εταιρείας και των συμπληρωμάτων διατροφής “Science of Nature – SON”. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης συσκευασιών συμπληρωμάτων διατροφής, με τη συμμετοχή των καταναλωτών και παράλληλα καθαρισμού παραλιών από πλαστικά και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Μάλιστα, η Karabinis Medical δίνει ένα έξτρα κίνητρο για ανακύκλωση. Βρες τους χαρακτηριστικούς κάδους ανακύκλωσης, ανακύκλωσε τις συσκευασίες συμπληρωμάτων διατροφής και κέρδισε. Σκανάροντας το QR Code που θα βρεις και συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου, θα μπεις στην κλήρωση για πλούσια δώρα.

Η αξία της ανακύκλωσης

Κεντρικός άξονας της στρατηγικής της Karabinis Medical είναι η αγάπη προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Η εταιρεία δεσμεύεται εδώ και χρόνια να κάνει πράξη το Πράσινο Επιχειρείν, με ποικίλες δράσεις και συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης. Η πρωτοβουλία «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, και αποτελεί απτή απόδειξη της δέσμευσης αυτής, στοχεύοντας στην ανάδειξη της αξίας της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.


Πώς λειτουργεί όμως στην πράξη το CSR πρόγραμμα της Karabinis Medical;

Με μια απλή διαδικασία. Σε συνεργασία με το Ελληνικό Φαρμακείο, η εταιρεία καλεί τους καταναλωτές να επιστρέψουν στο φαρμακείο τις άδειες συσκευασίες των συμπληρωμάτων διατροφής που έχουν χρησιμοποιήσει, και να τις τοποθετήσουν στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης, δίνοντας τους τη δυνατότητα να συμβάλουν και οι ίδιοι ενεργά στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, προς όφελος όλων μας.


Παράλληλα, το πρόγραμμα στοχεύει σε πιο καθαρές παραλίες, γι’ αυτό και μέρος των πωλήσεων των συμπληρωμάτων διατροφής SON διατίθεται για τη διεξαγωγή παράκτιων καθαρισμών σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα