Το αεροδρόμιο Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην 'Ώρα της Γης'

Το αεροδρόμιο Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην 'Ώρα της Γης'

Για 9η συνεχή χρονιά το αεροδρόμιο της Αθήνας Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει στην "Ώρα της Γης"

Του Δημήτρη Μπαλή

Πολλά δημόσια κτίρια θα συμμετάσχουν και φέτος στην «Ώρα της Γης», το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την συμπαράστασή τους στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης άσκοπης ενέργειας.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας θα συμμετάσχει κι αυτό, για 9 συνεχή χρονιά στην παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF, σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του (δυτικός διάδρομος, 03L/21R και οι τροχόδρομοί του) από τις 20:30 έως τις 21:30.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της «Ώρας της Γης» 2017, θα μειωθεί ο φωτισμός στα κτίρια, στους χώρους στάθμευσης οχημάτων προσωπικού και σε άλλους επιλεγμένους χώρους εντός του αεροδρομίου.

Για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, ανακοινώσεις στους αεροσταθμούς θα ενημερώνουν το κοινό για την παγκόσμια κινητοποίηση του WWF και τη συμμετοχή του αεροδρομίου της Αθήνας.  Επιπλέον, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ενθαρρύνει όλο το προσωπικό του αεροδρομίου να συμμετάσχει στην «Ώρα της Γης» μειώνοντας ή σβήνοντας τα φώτα στο σπίτι. Στη συμβολική αυτή κίνηση για την κλιματική αλλαγή, θα συμμετέχουν και η εταιρεία καυσίμων Shell, το ξενοδοχείο Sofitel, και άλλα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας.   

Πέραν της συμβολικής συμμετοχής του σε ανάλογες πρωτοβουλίες, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δραστηριοποιείται συστηματικά στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, υλοποιώντας από το 2008 «Εταιρικό Σχέδιο Δράσης για την Κλιματική Αλλαγή» το οποίο επικαιροποιείται σε ετήσια βάση. Παράλληλα, το αεροδρόμιο της Αθήνας συμμετέχει ενεργά στο εθελοντικό παγκόσμιο πρόγραμμα για τη διαχείριση και μείωση των εκπομπών άνθρακα Airport Carbon Accreditation, έχοντας πρωτοστατήσει στη σύλληψη και στο σχεδιασμό του προγράμματος που ξεκίνησε το 2009. Ύστερα από μακροχρόνια προσπάθεια να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακά του, ο ΔΑΑ κατάφερε να το μηδενίσει επενδύοντας μέσω της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπών άνθρακα καθώς επίσης και εγγυήσεων προέλευσης καθαρής ενέργειας από έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προκειμένου να αντισταθμίσει τις εναπομένουσες εκπομπές του. Ως αποτέλεσμα, ο ΔΑΑ πιστοποιήθηκε στο τέταρτο – και τελευταίο – στάδιο «Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα» (Neutrality) του Airport Carbon Accreditation το 2016 καθιστώντας τον το 1 αεροδρόμιο στην Ελλάδα με Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα, το 25 στην Ευρώπη και το 28 στον κόσμο.

Το αεροδρόμιο Αθηνών συμμετέχει και φέτος στην 'Ώρα της Γης'

πηγή κεντρικής φωτογραφίας Athens Airport

SHARE:

24Media Network