Τριάντα τόνοι απορρίμματα στο Θερμαϊκό

Τριάντα τόνοι απορρίμματα στο Θερμαϊκό

Τριάντα τόνους απορριμμάτων έχουν συλλέξει τα σκάφη τα οποία καθαρίζουν το Θερμαϊκό, για λογαριασμό της κοινοπραξίας "Save Our Sea"

Δύο ειδικά σκάφη, της κοινοπραξίας "Save Our Sea", τα οποία έχουν αναλάβει τον καθαρισμό του Θερμαϊκού από την επιφανειακή ρύπανση, έχουν συλλέξει συνολικά 30 τόνους απορριμμάτων και 150 κυβικά μέτρα ξύλων και από φύκια.

Ο καθαρισμός γίνεται για λογαριασμό της Διεύθυνσης Προστασίας και Ανάπτυξης του Θερμαϊκού Κόλπου.

Ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας "Save Our Sea", δήλωσε ότι "κυρίως συλλέγουμε πλαστικά, μπουκάλια και σκουπίδια, ενώ υπήρξαν και περιπτώσεις με μεγάλες ποσότητες ξύλων που είχαν μεταφερθεί στο Θερμαϊκό από τον Αξιό ή φυκιών που είχαν πρασινίσει όλο το θαλάσσιο μέτωπο.

Γενικά η κατάσταση στο Θερμαϊκό είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν. Τώρα πια η ρύπανση είναι οπτική, επιφανειακή κι όχι ουσιαστική. Δυστυχώς, ακόμη πέφτουν κάδοι, πλαστικά, μπουκάλια και σκουπίδια. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί".

Πάντως, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ειδικά στην περιοχή του Λευκού Πύργου, της Παλιάς Παραλίας και του "Μακεδονία Πάλας" τα ρεύματα ξεβράζουν τα αντικείμενα από μεγάλες αποστάσεις.

Μείζον πρόβλημα εντούτοις αποτελούν τα μικρά κονδύλια που διατίθενται για τον καθαρισμό του Θερμαϊκού.

Πηγή: econews

SHARE:

24Media Network