Υμηττός: Η φωτιά άφησε στο πέρασμά της πολλές καμένες χελώνες – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Υμηττός: Η φωτιά άφησε στο πέρασμά της πολλές καμένες χελώνες – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε
Πυρκαγιά στον Υμηττό Eurokinissi

Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής μας ενημέρωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook ότι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό άφησε στο πέρασμά της δεκάδες καμένες χελώνες - Τί μπορούμε να κάνουμε όταν βλέπουμε αβοήθητες χελώνες.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Υμηττό, η οποία ξεκίνησε από δασική έκταση στην Παιανία και πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις φτάνοντας μέχρι και τις κεραίες. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών δεν κινδύνευσαν, καθώς απομακρύνθηκαν έγκαιρα από τις εστίες τους με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως και για τα ζωάκια που κατοικούν στο βουνό.

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) μας ενημέρωσε ότι πέραν του καμένου δάσους, η μεγάλη φωτιά άφησε στο πέρασμά της και πολλές χελώνες που κάηκαν.

Ο Σύλλογος δέχεται τηλεφωνήματα από πολίτες που έχουν εντοπίσει χελώνες που έχει καεί το καβούκι τους και χρειάζεται να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μάλιστα έδειξε και τη φωτογραφία μιας καμένης χελώνας που μεταφέρθηκε στο χώρο του Συλλόγου και βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Τι μπορείτε να κάνετε αν εντοπίσετε καμένη χελώνα

Αν εντοπίσετε καμένη χελώνα, μεταφέρετε την προσεκτικά σε ένα χαρτόκουτο με πολλές εφημερίδες για πάτο και επικοινωνήστε άμεσα με την ΑΝΙΜΑ στα τηλέφωνα 210 951 0075 | 697 266 4675.

Κατόπιν της επικοινωνίας σας, η ΑΝΙΜΑ θα σας φέρει σε επαφή με τον πλησιέστερο συνεργάτη, ώστε η αποστολή του ζώου να γίνει με ταχύτητα και ασφάλεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα