Ζερεφός για Χαλκιδική: Το κλίμα αποσταθεροποιείται – Να διδαχθούν πολιτεία και πολίτες

Ζερεφός για Χαλκιδική: Το κλίμα αποσταθεροποιείται – Να διδαχθούν πολιτεία και πολίτες
Ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός Eurokinissi

“Θα έχουμε κι άλλα, πολλά φαινόμενα” είπε ο ακαδημαϊκός με αφορμή την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική και κάλεσε τους πολίτες να σέβονται τη φύση και όχι να την ανταγωνίζονται.

“Ένα μεμονωμένο φαινόμενο το οποίο όταν συμβαίνει πολλές φορές σε πολλούς τόπους τότε το συνδέουμε με την αποσταθεροποίηση του κλίματος” είπε στο ράδιο News 24/7 στους 88,6 ο Χρήστος Ζερεφός, ακαδημαϊκός, επίτιμος καθηγητής του ΑΠΘ, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, με αφορμή τη κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική.

“Είναι μια αλλαγή που πρέπει να μάθουμε να ζούμε και οι διοικούντες να μάθουν πώς θα την αντιμετωπίζουν”, πρόσθεσε.

Κατά τον καθηγητή, “σήμερα, τα ακραία φαινόμενα κοστίζουν παγκοσμίως περίπου 1 τρις δολάρια το χρόνο, πολλά περισσότερα απ’ ο,τι στο παρελθόν. Το κόστος όσο περνούν τα χρόνια αυξάνεται αλλά ο αριθμός των θανάτων μειώνεται, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται”.

Συμπλήρωσε ότι από δω και πέρα, είναι θέμα προσαρμογής, που θα γίνει με υποδομές αλλά και με την ενημέρωση του πληθυσμού.

Τόνισε ότι χρειάζεται ενημέρωση ακόμα και σε ξένες γλώσσες γιατί υπάρχουν επισκέπτες που δεν ξέρουν τι λένε τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης”.

“Θα έχουμε κι άλλα, πολλά φαινόμενα” είπε ο κ. Ζερεφός και κάλεσε τους πολίτες να σέβονται τη φύση και όχι να την ανταγωνίζονται. “Το ρυάκι που θα γίνει χείμαρρος, δεν θα πάει ο οδηγός να το διασχίσει με το αυτοκίνητο γιατί θα πνιγεί” είπε χαρακτηριστικά. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα