ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ

Ο Ιωάννης Πλακιωτάκης (Αθήνα, 10 Ιουλίου 1968) είναι Έλληνας πολιτικός και υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (23 Νοεμβρίου 2015 - 10 Ιανουαρίου 2016), υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (19 Σεπτεμβρίου 2007 - 7 Οκτωβρίου 2009) και υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας (10 Ιουνίου 2014 - 27 Ιανουαρίου 2015) και επανεκλέχτηκε τον Ιούλιο του 2019. Σπούδασε Βιοχημικός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και απέκτησα Μεταπτυχιακό στη Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και κατόπιν στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο City University Business School. Εργάστηκε στον Eurocontrol, τον διακρατικό Οργανισμό που ελέγχει την Εναέρια Κυκλοφορία και την ασφάλεια των πτήσεων σε όλη την Ευρώπη. Μέλος της Νέας Δημοκρατίας από το 1987. Συμμετείχε στο φοιτητικό κίνημα με τη ΔΑΠ, ενώ από το 1999 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Ν.Δ. στη Σητεία. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Σητείας από το 1998 ως το 2002. Από τον Ιανουάριο του 2001, μέλος της Επιτροπής Τουρισμού. Επίσης, μέλος του Συλλόγου αποφοίτων του Biochemical Engineering University του Λονδίνου, καθώς και του City University Business School. Υπήρξε Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Βουλής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας. Το 2009 ορίστηκε Τομεάρχης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη Νέα Δημοκρατία.

Το υπό ιρανική σημαία δεξαμενόπλοιο Lana

Ιράν-Ελλάς: Συνεργασία για την θαλάσσια ασφάλεια μετά την αποδέσμευση των δεξαμενοπλοίων

Συμφωνία για βελτίωση των συνθηκών θαλάσσιας ασφάλειας μεταξύ Ιράν και Ελλάδας. "Έλαβε τέλος μια δυσάρεστη και ιδιαιτέρως σύνθετη υπόθεση", τόνισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ιράν: Ελεύθεροι οι ναυτικοί και τα πλοία που παρέμεναν σε ομηρία για πέντε μήνες

Ιράν: Ελεύθεροι οι ναυτικοί και τα πλοία που παρέμεναν σε ομηρία για πέντε μήνες

Απελευθερώθηκαν τα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια "Prudent Warrior" και "Delta Poseidon" που ήταν σε ομηρία από τον περασμένο Μάιο στο Ιράν. Το μήνυμα του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη

Λιμάνι Ηγουμενίτσας

Ηγουμενίτσα: Στην κοινοπραξία Grimaldi Euromed-Μινωϊκές Γραμμές με 84,1 εκ. ευρώ το 67% του λιμανιού

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής 67% στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.) Το τίμημα ανέρχεται σε 84.170.000 ευρώ.

Γιάννης Πλακιωτάκης

Μήνυμα Πλακιωτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας: Νέες τεχνολογίες για μία πιο πράσινη ναυτιλία

Ο δρόμος της παγκόσμιας βιωσιμότητας και ανάπτυξης περνάει μέσα από τις θαλάσσιες μεταφορές και τη ναυτιλία, τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Τουρίστες μπαίνουν σε πλοίο για τα ελληνικά νησιά

ΕΕ: Τι αποφάσισε για τα νέα καύσιμα στην ακτοπλοϊα - Τι σημαίνει για τα νησιά

Με τη χορήγηση περιορισμένης χρονικά εξαίρεσης για τον κλάδο της ακτοπλοΐας, αντιμετωπίζεται από την ΕΕ ο εκτιμώμενος οικονομικός και κοινωνικός αντίκτυπος για τους κατοίκους, παραγωγούς και επισκέπτες στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας.

Πλοίο του πολεμικού ναυτικού σε ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται στη Βόρεια Μαύρη Θάλασσα

Οκτώ πλοία υπό ελληνική σημαία βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας. Μαζί με αυτά και ένα ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Μάλτας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης

Πλακιωτάκης από Χίο: "Όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους, η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα σύνορά της"

Επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Χίου πραγματοποίησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, εκθειάζοντας το επιχειρησιακό επίπεδο του Λιμενικού Σώματος και ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα θα συνεχίζει να προστατεύει τα σύνορά της.

Συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Γέφυρα απεγκλωβισμού για συνεργάτες ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και "φράχτης" για τους πρόσφυγες

Τι συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ που συνεδρίασε υπό τον Κ.Μητσοτάκη. Ενέργειες για την επιστροφή από το Αφγανιστάν προσώπων που συνεργάστηκαν με τις ελληνικές δυνάμεις. Εγρήγορση στα σύνορα για προσφυγικό ρεύμα

Το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

Πλακιωτάκης από λιμάνι του Πειραιά: Ελάχιστα τα περιστατικά διασποράς μέσα στα πλοία

Από το λιμάνι του Πειραιά που βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής για να επιθεωρήσει τη διενέργεια ελέγχων, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος και ικανοποιημένος από την τήρηση των μέτρων.

Το λιμάνι του Πειραιά επισκέφθηκε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

Πλακιωτάκης από λιμάνι του Πειραιά: "Στόχος μας η επιστροφή στην κανονικότητα"

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος τόνισε ότι "στόχος και επιθυμία όλων είναι να μην επιτρέψουμε στον ιό να εμποδίσει την επιστροφή στην κανονικότητα".

Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Πρoσωπικές οι απόψεις Λασκαρίδη

Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών: Πρoσωπικές οι απόψεις Λασκαρίδη

Αποστάσεις από όσα είπε ο εφοπλιστής Π. Λασκαρίδης παίρνει η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Με δήλωσή του ο πρόεδρός της Θ Βενιάμης τονίζει την εθνική προσήλωση του κόσμου της ναυτιλίας στην πατρίδα και το σεβασμό τις πολιτειακές αρχές.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Φτιάξτε και μια "λίστα Πέτσα"… εξωτερικού! Αλλιώς, μη μιλάτε, εξευτελίζεσθε…

Ο Γιώργος Καρελιάς γράφει για τους Έλληνες εφοπλιστές, τις δηλώσεις Λασκαρίδη και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που φαίνονται να δυσκολεύονται απέναντι σε ξένους δημοσιογράφους

Η Ρένα Δούρου. Φωτογραφία αρχείου.

Δούρου για Πλακιωτάκη: Ο Μητσοτάκης συμφωνεί με τις δηλώσεις του για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα;

Η Ρένα Δούρου καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει στο αν συμφωνεί με τον Γιάννη Πλακιωτάκη και τις δηλώσεις του για την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Αν διαφωνεί, σημειώνει, ο υπουργός Ναυτιλίας πρέπει να αποπεμφθεί.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΚΚΕ: Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι το πολιτικό προσωπικό των εφοπλιστών

Για σοκαριστική δήλωση και αμηχανία του εφοπλιστή Λασκαρίδη και του υπουργού της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη αντίστοιχα, που είναι όμως και αναμενόμενες, έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

MέΡΑ 25

ΜέΡΑ 25: Ντροπιαστική και εξευτελιστική η εικόνα του υπουργού Ναυτιλίας

«Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση ο άλαλος υπουργός Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης, αφού αυτή είναι η εικόνα των λούμπεν yesmen που μας κυβερνούν, όταν αυτοί δεν βγαίνουν σε κάποιο μέσο της λίστας Πέτσα» αναφέρει το ΜέΡα 25.

O υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

Ο καλύτερος υπουργός του κόσμου

Επειδή οι Έλληνες πολίτες δεν ανέχονται τον εξευτελισμό, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης θα έπρεπε να πάει σπίτι του, ώστε να μπορεί να έχει δουλεπρεπή οικειότητα με όποιον μεγαλοσχήμονα επιθυμεί.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης

Πλακιωτάκης: Έρχεται πλατφόρμα για τα δωρεάν self test των ναυτικών

Το ΥΝΑΝΠ σε συνεργασία με το ΝΑΤ δημιούργησαν μία πλατφόρμα αντίστοιχη του "ΕΡΓΑΝΗ", στην οποία οι ναυτιλιακές εταιρείες θα μπορούν να καταχωρούν τους ναυτικούς που εργάζονται στα πλοία τους προκειμένου να έχουν και αυτοί το δικαίωμα της δωρεάν προμήθειας self test.

Ο Νίκος Δένδιας

Διώρυγα Σουέζ: Η Ελλάδα έτοιμη να παράσχει συνδρομή για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας

Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας γνωστοποίησαν ότι η Ελλάδα έχει την πρόθεση να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στην Αίγυπτο έτσι ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία της Διώρυγας του Σουέζ.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης

Μήνυμα Πλακιωτάκη από το νοσοκομείο: "Είμαι καλύτερα" - Με επιστολή η ομιλία στη Βουλή

Μήνυμα από τον Ευαγγελισμό, όπου και νοσηλεύεται με κορονοϊό, έστειλε ο Γιάννης Πλακιωτάκης. Κατέθεσε στη Βουλή την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, η οποία και διαβάστηκε από τον Θανάση Μπούρα.

Τρεις υπουργοί σε καραντίνα - Γεωργιάδης, Παπαθανάσης, Πλακιωτάκης ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Τρεις υπουργοί σε καραντίνα - Γεωργιάδης, Παπαθανάσης, Πλακιωτάκης ήρθαν σε επαφή με κρούσμα

Τρεις οι υπουργοί της κυβέρνησης έχουν τεθεί σε καραντίνα.Μετά τους Α. Γεωργιάδη και Ν. Παπαθανάση και ο Γ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με επιβεβαιωμένο κρούσμα και γι' αυτό βρίσκεται σε απομόνωση.

Εξπρές Σάμινα: Σύσκεψη για την ανέλκυση του ναυαγίου

Εξπρές Σάμινα: Σύσκεψη για την ανέλκυση του ναυαγίου

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Γιάννη Πλακιωτάκη με βουλευτές και Δημάρχους των Κυκλάδων. "Σε εξέλιξη η διαδικασία απάντλησης των εναπομεινάντων πετρελαιοειδών στο ναυάγιο" δήλωσε ο υπουργός.

Στυγμιότυπα από το λιμάνι του Πειραιά

Ταξίδι με Πλοίο: Εντελώς απροστάτευτα τα Προσωπικά Δεδομένα των επιβατών

Τα Προσωπικά Δεδομένα των επιβατών των πλοίων στην εποχή του κορονοϊού δεν προστατεύονται στο παραμικρό. Τόσο το Υπουργείο Ναυτιλίας όσο και οι ακτοπλοϊκές εταιρίες δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο.