Culture wars – οι Σταυροφορίες της ακροδεξιάς

Διαβάζεται σε 1'
Culture wars – οι Σταυροφορίες της ακροδεξιάς

O Κωστής Παπαϊωάννου, συζητά με τον πολιτικό επιστήμονα και συγγραφέα Γιάννη Μπαλαμπανίδη για τους πολέμους της κουλτούρας στην εποχή μας και τον ρόλο της ακροδεξιάς.

Ξεκινάμε από την Ιταλία του Μπερλουσκονικού Forza Italia, την τηλεοπτική ακροδεξιά του life style, της αμφισβήτησης των παραδοσιακών θεσμών και των αντιδραστικών θέσεων. Πώς λειτούργησε η απενοχοποίηση της χωρίς κανόνες ατομικής απόλαυσης ως προανάκρουσμα του Τραμπισμού.

Κοιτάμε την ευρωπαϊκή και αμερικανική ακροδεξιά ομπρέλα προστασίας για τους ριγμένους της παγκοσμιοποίησης. Πώς ευαγγελίζονται την υλική προστασία και πώς τη συνδυάζουν με τους πολέμους της κουλτούρας.

Ανατρέχουμε στις ελληνικές μάχες των ταυτοτήτων και συζητάμε για τις δικές μας μάχες της κουλτούρας: ασφάλεια, μετανάστευση, αμβλώσεις, κράτος-Εκκλησία.

Πώς συγκροτείται μια ατζέντα δικαιωμάτων με αξιώσεις ηγεμονίας απέναντι στην AltRight; Ποιος είναι ο ρόλος του MeToo και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων στη συγκρότηση ατομικής και συλλογικής ταυτότητας των νέων; Πώς θα συναντηθούν οι ριζοσπαστικές διεκδικήσεις ατομικού αυτοπροσδιορισμού με τις ταξικές και άλλες κοινωνικές διεκδικήσεις του 21ου αιώνα;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα