Κέλλυ Καμπάκη- Κατερίνα Τζιάλλα: Δύο γυναίκες που έχασαν τα παιδιά τους στην άσφαλτο κι ενώθηκαν για έναν σκοπό

Διαβάζεται σε 2'
Κέλλυ Καμπάκη- Κατερίνα Τζιάλλα: Δύο γυναίκες που έχασαν τα παιδιά τους στην άσφαλτο κι ενώθηκαν για έναν σκοπό
Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου- Watkinson/ Ladylike.gr

Στο σημερινό επεισόδιο Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια φιλοξενώ δύο υπέροχες γυναίκες, δύο μητέρες ηρωίδες που έχασαν τα παιδιά τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα από εγκληματική αμέλεια οδηγών, τη μητέρα του Αδαμάντιου και τη μητέρα της Εμμανουέλας.

Η ιστορία του καθενός είχε συγκλονίσει πριν λίγα χρόνια το πανελλήνιο. Και η Εμμανουέλα και ο Αδαμάντιος ήταν 21 χρονών όταν τους παρέσυραν διερχόμενα οχήματα, την Εμμανουέλα στη Θεσσαλονίκη το 2022 και τον Αδαμάντιο στον Πειραιά το 2019.

Η απώλεια του Αδαμάντιου που προηγήθηκε, ήταν αρχή ενός μεγάλου αγώνα για την Κατερίνα, της δικαίωσης της μνήμης του παιδιού της. Μέσα από πολλές προσπάθειες και πιέσεις κατάφερε την αυστηροποίηση των ποινών σε περίπτωση τέτοιου δυστυχήματος και την μετατροπή του αδικήματος από πλημμέλημα σε κακούργημα, άρα και την παύση της ποινής με ανασταλτικό χαρακτήρα που ίσχυε μέχρι τότε.

Όταν σκότωσαν την Εμμανουέλα, οι δύο γυναίκες ήρθαν κοντά, και ο οδηγός που παρέσυρε την Εμμανουέλα καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση χάρη στο αγώνα που έδινε όλα τα προηγούμενα χρόνια η Κατερίνα για την αλλαγή του νόμου.

Η κουβέντα συνεχίζεται με την επιθυμία της Εμμανουέλας, αν ποτέ της συμβεί κάτι, να δωρίσουν οι δικοί της τα όργανά της και αυτό έπραξαν.

«Δεν είχαμε ακριβώς συνειδητοποιήσει τι είχαμε κάνει, μέχρι που ήρθε και με αγκάλιασε η γυναίκα που πήρε το νεφρό της Έμμας».

Πώς διαχειρίζονται το πένθος και τι απαιτήσεις έχουν οι γύρω από εκείνες;

«Το να σου συμπεριφέρονται σαν να μην τρέχει τίποτα, σε πληγώνει».

«Πρέπει να αφήσεις τον άλλον να θρηνήσει όπως εκείνος θέλει, μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος».

Η Κέλλυ Καμπάκη και η Κατερίνα Τζιάλλα κατακεραυνώνουν και οι δύο το ανύπαρκτο κράτος δικαίου και ενσυναίσθησης. Ένα κράτος χωρίς πολιτισμό και σεβασμό στους πολίτες.

«Δεν φταίει η κακιά η ώρα, φταίει η κακιά η χώρα. Απορώ που βλέπουν την ανάπτυξη, ότι πάμε μπροστά, εκτός αν αυτοί μένουν σε μια άλλη χώρα».

Δύο συγκινητικές ιστορίες δύο συγκλονιστικών γυναικών, της Κέλλυς Καμπάκη και της Κατερίνας Τζιάλλα ξεδιπλώνονται, που η μοίρα, τις έφερε κοντά, και παρά τις δυσκολίες επέλεξαν τη δύναμη, τον αγώνα, την αλληλεγγύη και τη φιλία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα