3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σε ψηφοφορία στις 15 Μαΐου και το θέμα του τρόπου εγγραφής νέων μελών

3ο Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Σε ψηφοφορία στις 15 Μαΐου και το θέμα του τρόπου εγγραφής νέων μελών
Στιγμιότυπο από το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Διαφωνίες και ένταση ανάμεσα στις τάσεις που στηρίζουν τις αλλαγές στην λειτουργία του κόμματος και την «Ομπρέλα».

Στις κάλπες που θα στηθούν στις 15 Μαΐου για την εκλογή προέδρου και Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθούν οι ψηφοφορίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στην λειτουργία του κόμματος.

Αυτή την απόφαση έλαβε το συνέδριο μετά από ένταση που υπήρξε για το ζήτημα του τρόπου εγγραφής νέων μελών, ανάμεσα στην πλειοψηφούσα τάση υπέρ των αλλαγών στο κόμμα και την Ομπρέλα.

Αφορμή υπήρξε η πρόταση για αλλαγή του καταστατικού ώστε στις οργανώσεις να μπορούν να εγγράφονται μέλη μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας i-syriza δίχως να απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία και η έγκρισή τους από τις τοπικές οργανώσεις και την ευθύνη για τυχόν ενστάσεις να έχει η Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ.

Η πλευρά της Ομπρέλας ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη αλλαγή και καταθέτοντας τροπολογία με ανάλογο περιεχόμενο, θέλησε να θέσει το ζήτημα σε ψηφοφορία. Όμως, σύμφωνα με το προεδρείο του κόμματος δεν ήταν δυνατόν να διεξαχθεί ψηφοφορία γιατί ένας μεγάλος αριθμός συνέδρων από την περιφέρεια είχε ήδη φύγει από τον χώρο του συνεδρίου προκειμένου να επιστρέψουν στις περιοχές τους.

Έτσι με παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Τζανακόπουλου αλλά και την παραίνεση του Αλέξη Τσίπρα, προτάθηκε το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία στις 15 Μαΐου. Τότε δηλαδή που θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου και της νέας Κεντρικής Επιτροπής από την βάση, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε χθες το συνέδριο με μεγάλη πλειοψηφία.

Για την χρονική μεταφορά της ψηφοφορίας έγινε …ψηφοφορία δι ανατάσεως των χειρών η οποία μάλιστα επαναλήφθηκε αφού τη πρώτη φορά δεν ήταν σαφές το αποτέλεσμα. Μάλιστα η ένταση ήταν τέτοια ώστε εκπροσωπώντας την «Ομπρέλα» ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε την αποχώρηση της τάσης από την δεύτερη ψηφοφορία.

Τέλος να σημειωθεί ότι από το συνέδριο ψηφίστηκε ομόφωνα η ισόποση συμμετοχή των δύο φύλων στα όργανα αλλά και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο και το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης του συνεδρίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα