Αχτσιόγλου: Έμπρακτη έκφραση του τέλους του Μνημονίου η μείωση εισφορών για 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Η Έφη Αχτσιόγλου προσέρχεται στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
Η Έφη Αχτσιόγλου προσέρχεται στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου EUROKINISSI

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι μειώσεις εισφορών είναι για αγρότες και νέους επιστήμονες, ενώ στράφηκε εναντίον της ΝΔ χαρακτηρίζοντας "Καιάδα" το "ασφαλιστικό Πινοσέτ" που έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έμπρακτη έκφραση του τέλους του Μνημονίου» και «διάψευση της θέσης ότι η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν μόνο μία τυπική ημερομηνία» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την μείωση των εισφορών η Έφη Αχτσιόγλου. Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο αφορά την ελάφρυνση 250.000 ελευθέρων επαγγελματιών επισημαίνοντας ότι για αρκετούς ελεύθερους επαγγελματίες οι μειώσεις θα είναι μεγαλύτερες κι από τον μέσο όρο του 33%. Η Ε. Αχτιόγλου τόνισε ότι η μείωση στις εισφορές των αγροτών είναι «πολύ σημαντική», ενώ «εξαιρετικά μεγάλες» είναι οι μειώσεις εισφορών και για τους νέους επιστήμονες.

Η Ε. Αχτσιόγλου στράφηκε εναντίον της ΝΔ χαρακτηρίζοντας «Καιάδα» το «ασφαλιστικό Πινοσέτ» που έχει προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Έ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι οι προτάσεις του προέδρου της ΝΔ θα έχουν ως αποτέλεσμα το «κλείσιμο της στρόφιγγας του συστήματος», καθώς η έλλειψη νέων εισφορών στο σύστημα δεν διασφαλίζει τις συντάξεις για τους σημερινούς συνταξιούχους, αλλά κι όσους έχουν πληρώσει ήδη εισφορές. Η Έ. Αχτσιόγλου εκτίμησε ότι οι μόνοι ευνοημένοι από τις προτάσεις του Κ. Μητσοτάκη είναι οι ιδιωτικές εταιρείες.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας επισημαίνοντας ότι θα φανεί στο ετήσιο τεύχος της «Εργάνη» ότι η αναλογία μεταξύ θέσεων εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης θα είναι περίπου στο 70% και 30%. Ο Ν. Ηλιόπουλος σημείωσε ακόμα ότι η μερική απασχόληση είναι στην Ελλάδα στο 11,4% την στιγμή που στην Ευρωζώνη είναι στο 16,2%.

ADVERTISING
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
SHARE:

24Media Network