Αχτσιόγλου: Κόστος 50 δισ. ευρώ από το ασφαλιστικό Μητσοτάκη

Αχτσιόγλου: Κόστος 50 δισ. ευρώ από το ασφαλιστικό Μητσοτάκη
Η Υπουργός Εργασίας, Ε.Αχτσιόγλου Eurokinissi

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι μόνες που θα κερδίσουν από τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς οι σημερινοί ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα βρεθούν «στον αέρα».

«Κόστος 50 δισ. ευρώ έχει το ασφαλιστικό Μητσοτάκη» τόνισε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι οι μόνες που θα κερδίσουν από τις προτάσεις του προέδρου της ΝΔ είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς οι σημερινοί ασφαλισμένοι κι οι σημερινοί συνταξιούχοι θα βρεθούν «στον αέρα». Η Έ. Αχτιόγλου υπολόγισε σε 30 δισ. ευρώ το κόστος της «απόσυρσης» των επικουρικών εισφορών από το σύστημα, κόστος που θα πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο, αλλά σε 20 δισ. ευρώ και το επιπλέον κόστος από την αποζημίωση όσων έχουν ήδη καταβάλει εισφορές.

Η Έ. Αχτσιόγλου κατήγγειλε την ΝΔ ότι επενδύει «ψευδή στοιχεία» υπονομεύοντας το δημόσιο σύστημα ασφάλισης. Σχετικά με τις κατηγορίες περί «αφαίμαξης» των ασφαλισμένων, η Έ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι, με βάση τα ειδοποιητήρια, το 88% των ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνει λιγότερες εισφορές μετά τον νόμο Κατρούγκαλου. Επίσης, ενώ πριν τις αλλαγές το 27% των ασφαλισμένων πλήρωνε εισφορές μέχρι 200 ευρώ, τώρα άνω του 80% των ασφαλισμένων πληρώνει μέχρι το 200 ευρώ. Ακόμα, μεταξύ 2015 και 2017 αυξήθηκαν κατά 27.000 οι ατομικές επιχειρήσεις. «Να τελειώνουμε με το ψέμα για αφαίμαξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα