Αδ. Γεωργιάδης: Στις 3,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πήχυς για τις ευρωεκλογές

Αδ. Γεωργιάδης: Στις 3,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ ο πήχυς για τις ευρωεκλογές
Άδωνις Γεωργιάδης Eurokinissi

Πυρά κατά της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και μίλησε για μεγάλες αυξήσεις ακόμη και στα απλά φάρμακα. Για τη Τουρκία δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή της πορεία έχει τελειώσει.

Στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πήχυς της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Νews 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Εκλογές

Στις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Τσίπρας είπε 25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 26% και ο πήχυς είναι αυτός που έβαλε ο κ. Τσίπρας, ο,τιδήποτε πάνω από 26%  με 3,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές η διαφορά ήταν διπλάσια από τις ευρωεκλογές, έτσι θα γίνει και τώρα. Το σύνθημά μας είναι είναι στις 26 ψηφίζουμε στις 27 φεύγουν. Υπάρχει ρεύμα “φύγετε” το οποίο θα εκφραστεί στην κάλπη. Την επόμενη μέρα θα βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα.

Εξεταστικές επιτροπές

Θα ψάξουμε όλη την περίοδο Τσίπρα. Αν βρούμε, έχει καλώς. Η αίσθησή μου είναι ότι θα βρούμε. Εχουμε εισαγγελική δίωξη 20 προσώπων για το Μάτι. Οταν θα έρθει ο φάκελος στη Βουλή θα πρέπει να ψαχτεί. Εάν κάνουν στην παρούσα Βουλή προκαταρκτική για το Μάτι και δεν παραπέμψουν υπουργούς τότε καίγεται η προκαταρκτική.

Φάρμακο

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό αυτό που κάνει η κυβέρνηση στο φάρμακο. Αφού επί δύο χρόνια μας κατηγορούν για τη Novartis ο κ. Ξανθός παραδέχεται στη Βουλή ότι εκβιάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες και γι αυτό γίνονται αυξήσεις στα φτηνά φάρμακα. Στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα άφησαν την αγορά ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα η ασπιρίνη να έχει πάει από το 1,80 στο 3.41.

Novartis

Δεν έχω κάνει αίτημα εξαίρεσης της κας Τουλουπάκη. Σημειώνω όμως ότι έχει παραιτηθεί δύο φορές ο εποπτεύων εισαγγελέας, οι καταγγελίες Αγγελή εναντίον Τουλουπάκη παραμένουν ένα ανοιχτό ζήτημα. Δεν διανοούμαι ότι υπάρχει εισαγγελέας που θα παραβιάσει το Σύνταγμα, το άρθρο 86 που στην παρ 5 δηλώνει πως ένας υπουργός μπορεί να παραιτηθεί από την παραγραφή. Αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι δημόσια διαδικασία. Ζητάω προκαταρκτική και αν υπάρξουν επαρκείς ενδείξεις θα παραπεμφθώ στο ειδικό δικαστήριο. Εάν κληθώ για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας θα καταθέσω μήνυση εναντίον της κας Τουλουπάκη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει επίορκος εισαγγελέας. Εάν δεν βρήκε λεφτά πρέπει να πάει την υπόθεση στο αρχείο.

Νίκος Δένδιας

Ο κ. Δένδιας έχει πέσει θύμα των τίτλων. Πράγματι, έχουμε διαφορά απόψεων και διαφορά ύφους. Είμαστε μια μεγάλη παράταξη όπου μπορούμε να συμφωνούμε στα μείζονα και να διαφωνούμε στα ελάσσονα. Ενα κόμμα είναι μια ορχήστρα και ο αρχηγός είναι ο μαέστρος. Ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο ύφος comme il faut Δένδια-Χατζηδάκη και στο δικό μου ύφος.

Βέμπερ – Τουρκία

Η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ έχει τελειώσει. Εμείς στην Ελλάδα προσπαθούμε να μην το φωνάζουμε. Κάποιου είδους ειδική σχέση με την Τουρκία ασφαλώς και θα υπάρχει.

Όρμπαν

Με ενοχλούν οι παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη.Μου θυμίζει τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας είναι οπορτουνιστής, μπορεί να είναι τα πάντα, ένας αναξιόπιστος ψεύτης,  κομμουνιστής όταν μιλάει στο ΚΚΕ, φιλοαμερικάνος όταν τον συμφέρει, υπέρ του ΝΑΤΟ με τη συμφωνία των. Πρεσπών, κατά του ΝΑΤΟ στην πορεία κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα