Άδωνις Γεωργιάδης: "Σιγά μην έβαζα όρους στον πρωθυπουργό"

Άδωνις Γεωργιάδης: "Σιγά μην έβαζα όρους στον πρωθυπουργό"

Κατηγορηματική διάψευση από τον Άδωνι Γεωργιάδη, όσων είδαν το φως της δημοσιότητας, σχετικά με υποτιθέμενο διάλογό του με τον πρωθυπουργό, μετά την αντικατάστασή του στο Υπουργείο Υγείας

Την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε δημοσίευμα του Βήματος, σχετικά με διάλογο που φέρεται να είχε με τον πρωθυπουργό.

Μιλώντας στα parapolitika, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την οργή του για το δημοσίευμα, λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Ουδέποτε θα έβαζα και ούτε θα μπορούσα να βάλω όρους στον πρωθυπουργό. Αν είναι δυνατόν...".

Το δημοσίευμα του "Βήματος":

"Ως το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν μπορούσε να πιστέψει ότι υπάρχει περίπτωση να φύγει από την κυβέρνηση. Οταν αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι το έχει παρακάνει με τις μετωπικές συγκρούσεις στο υπουργείο Υγείας, τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό και τον ρώτησε αν του δημιουργεί προβλήματα η συμπεριφορά του. «Πρόβλημα μου δημιουργεί που αρχίζεις και μαλακώνεις» του απάντησε ο Σαμαράς! Ησύχασε και ο υπουργός και διπλασίασε τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Και ανήμερα του Αγίου Πνεύματος του ήρθε η κεραμίδα...

Μέσα σε λίγα λεπτά ανακάλυψε ότι όχι μόνο φεύγει από το υπουργείο Υγείας, αλλά και ότι δεν βρέθηκε καμιά άλλη θέση στην κυβέρνηση για εκείνον. Βρέθηκε θέση για τον υφυπουργό του Αντ. Μπέζα, αλλά όχι για τον ίδιο. Μόλις συνήλθε από το σοκ, έστειλε δύο SMS. Ενα προς τον Πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον ειρωνικά για τη συνεργασία τους. Και ένα προς τον Ευ. Βενιζέλο σε μια λογική «θα 'ρθει και η σειρά σου»...

Ο Βενιζέλος του τηλεφώνησε αμέσως, διαβεβαιώνοντάς τον ότι ο ίδιος δεν έθεσε ζήτημα παραμονής του στην κυβέρνηση. Ο Σαμαράς του απάντησε αργότερα με SMS στο οποίο του έγραφε «θέλω να τα πούμε».

Η συνάντηση έγινε τρεις μέρες αργότερα, Πέμπτη μεσημέρι στο Μαξίμου. Ηταν μια συνάντηση δύσκολη. Και αμήχανη και για τους δύο. Ξεκίνησε σαν τους καβγάδες των ερωτευμένων. Αγρια και με ανταλλαγή κατηγοριών στην αρχή, που κατέληξε σε αμοιβαίο συμβιβασμό και με κερδισμένο στις εντυπώσεις εκείνον που είχε καλύτερη στρατηγική: τον Αδωνι Γεωργιάδη! Για πρώτη φορά αναγκάστηκε Πρωθυπουργός να εκθειάσει δημοσίως υπουργό που μόλις είχε αποπέμψει, μετά τον Παπανδρέου που είχε πει για τον Τρίτση ότι έγραψε ιστορία. Αλλά τότε ο Παπανδρέου το είχε κάνει από μεγαλοψυχία, ενώ ο Σαμαράς το έκανε από ανάγκη. Για να διεμβολίσει τον πόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που είδε ότι αρχίζει να δημιουργείται στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Η συνάντηση Σαμαρά - Γεωργιάδη δεν έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, αλλά σε ένα σαλόνι δίπλα στο γραφείο του Λαζαρίδη. Εκεί που περίμενε ο Αδωνις είδε τον κ. Σαμαρά να μπαίνει φουριόζος με ένα νευρικό χαμόγελο στα χείλη. «Καλημέρα, κ. Πρόεδρε» του είπε ο πρώην υπουργός. «Οχι κ. Πρόεδρε. Αντώνη με λένε» του απάντησε εκείνος και άρχισαν αμέσως τις αλληλοκατηγορίες. «Με ρεζίλεψες» του είπε ο Αδωνις. «Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου. Πρωθυπουργός είσαι. Ο,τι θέλεις κάνεις. Αλλά θα μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα». «Εσύ με ρεζίλεψες» του απάντησε ο Σαμαράς. «Διέρρευσες στον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες». «Ετσι όπως έγινε, ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Επρεπε πια να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου» ανταπάντησε ο πρώην υπουργός.

Η συνάντηση δεν κράτησε πολύ. Μετά τον πρώτο εκνευρισμό, βρήκαν σημείο επαφής. Ο Πρωθυπουργός του εξήγησε ότι δεν μπορούσε να είναι στην κυβέρνηση Γεωργιάδης και Βορίδης, όταν περιμένουν στη σειρά για υπουργείο δεκάδες παλαιότεροι βουλευτές του. Ο Γεωργιάδης δεν μπήκε στον κόπο να του θυμίσει ότι υπουργοποιήθηκαν ακόμη και βουλευτές με μισή κοινοβουλευτική θητεία. Αντιθέτως του είπε ότι εξακολουθεί να τον θεωρεί τον καλύτερο πρωθυπουργό της Μεταπολίτευσης. Ο Σαμαράς του ζήτησε επιτακτικά να δεχθεί τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ομολογώντας ότι δεν έχει πολλές εναλλακτικές επιλογές. Ο Αδωνις του έθεσε τρεις όρους.

1.Να αναλάβει τα καθήκοντά του από τον Σεπτέμβριο. Ο Πρωθυπουργός το δέχθηκε.

2.Τις αρμοδιότητες για τα φάρμακα να τις κρατήσει ο Μάκης Βορίδης και να μη μεταβιβαστούν στον αναπληρωτή Λ. Γρηγοράκο για να μην αποδοκιμαστούν οι επιλογές του από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ο Πρωθυπουργός τού το υποσχέθηκε.

3.Του ζήτησε επίσης να κάνει μια δήλωση στήριξής του.

 «Μα, θα γίνουν Τούρκοι όλοι οι άλλοι που έδιωξα» του είπε ο Σαμαράς. «Τότε μείνε με τους Τούρκους και εγώ θα πάω για μπάνια» του απάντησε ο Γεωργιάδης. Τελικώς η δήλωση του Πρωθυπουργού με την οποία εκθείαζε το έργο του πρώην υπουργού του έγινε στην επόμενη μισή ώρα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αντώνης Σαμαράς, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network